Lazlow po 20 letih zapušča razvijalca Rockstar

Če vam morda ime Lazlow ne pomeni nič, potem zagotovo niste preveč pozorno preigravali GTA franšize. Lazlow je namreč ime radijskega voditelja, ki ga lahko poslušate na radijskih postajah med vožnjo z avtomobilom. V GTA igrah je prisoten že vse od leta 2001, ko je v igri GTA III gostil zabavno radijsko oddajo Chatterbox. Nato se je zopet pojavil v GTA: Vice City, kjer je bil voditelj radijske postaje V-Rock, v GTA V pa smo ga poslušali na postaji Chattersphere.

Sam lahko povem, da se mi je Lazlow glas vgraviral v spomin ob poslušanju Chatterboxa dobim lepo dozo nostalgije. Vendar pa Lazlow ni bil samo nek glasovni igralec, ampak je imel tudi plodno vlogo pri oblikovanju GTA iger. Pisal je scenarije in bil je producent pri vseh večjih Rockstarjevih projektih, kot sta denimo igri Bully in Red Dead Redemption.

Po 20 letih pa se je odločil iskati izzive drugje. Na njegovem LinkedIn profilu lahko vidimo, da je razvijalčeve pisarne zapustil že aprila letos, trenutno pa svetuje pri nekaterih projektih za pretočna servisa Netflix in Disney+. Tudi gaming industrije ni zapustil, saj svetuje pri razvoju še neimenovane igre.

Rockstar je tako letos izgubil dve veliki imeni, ki sta oblikovali GTA franšizo. Marca je pisarne zapustil soustanovitelj Dan Houser, ki je vodenje podjetja prepustil svojemu bratu Sam Houserju, sedaj pa je pot pod noge vzel tudi Lazlow. To je vse dober indikator temu, da prihajajoči GTA 6, ki enkrat pač mora iziti, ne bo več imel za sabo iste ustvarjalne sile.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime