Igra Factorio po 8. letih zapušča zgodnji dostop

Factorio je nedvomno igra, ki ima že sivo brado. Iskreno povedano ne gre za tipičnega predstavnika zgodnjega dostopa, kjer je slednji namenjen samemu sebi, občutek dodelanosti je namreč prisoten že dlje časa.

Tudi na naši strani najdeš opis le te, čeravno sega v 2016, in bil nad njo navdušen. Še danes velja za eno izmed prvih priporočil za uporabnike s šibkejšimi računalniki.

Splavitev je češki razvojni studio Wube Software sprva načrtoval za 25.9, a zakaj bi čakali dlje kot je potrebno. Tako želeno različico 1.0 smo na Steamu lahko ozrli pretekli petek.

Za razvijalci je dolga pot, saj so z razvojem pričeli že v 2012. V naslednjem letu so na Indigogo pričeli z zbiranjem sredstev. Projekt je podprlo 1776 navdušencev, s čimer so zbrali razmeroma skromnih 20.000€. Izjemno dolg razvojni cikel, ki je drugače rezerviran za AAA naslove, zaradi izjemno omejenih finančnih sredstev ni bil nepričakovan. Tokrat svoje mesto najde v navidez grafično preprostem simulatorju gradnje proizvodne linije.

Vse skupaj se je spremenilo z izdajo verzije zgodnjega dostopa v 2016, ki jo je do tega trenutka kupilo več kot 2 milijona ljudi. Požela je nepričakovan uspeh in na višku dosegla celo 32.392 sočasnih igralcev, razvijalcem pa prepotrebna finančna sredstva.

Vseeno različica 1.0 ne prinaša večjih sprememb. Še zmeraj je cilj zgraditi avtomatizirano proizvodnjo linijo in jo zaščititi. V kolikor je še nisi preizkusil lahko na Steamu najdeš brezplačno DEMO različico, polna igra pa stane dobrih 25€. Za več kot 100 ur ponujene vsebine vsekakor ponudba vredna premisleka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime