Mafia Definitive Edition dobila nove igralne posnetke, ki pa so precej razočarali

Ni minilo dolgo, odkar nas je založnik 2K presenetil in napovedal ponovno obuditev legendarne Mafia franšize. Dobili smo predelavo vseh treh izdanih delov, žal pa vsi niso prejeli enake pozornosti. Mafia II je dobila malce izboljšane teksture, tretji del pa je v bistvu ostal enak, le da so v paket dodali vse izdane razširitve. Vendar pa je razvijalec vnesel tudi nekatere nove hrošče, medtem ko še vedno niso popravili starih, ki igri tepeta že dolga leta.

Mafia Definitive Edition je po drugi strani povsem druga pesem. Original je bil namreč že tako zastarel, da se je razvijalec odločil igro ponovno zgraditi od temeljev navzgor. Kakor so prvi posnetki navduševali, pa novi igralni videi od včeraj prikažejo precej bolj drugačno sliko.

Grafično je igra vsekakor napredovala in to celo do te mere, da nekih primerjav niti ne moremo delati. A zdi se, da je razvijalec Hangar 13 preveč moderniziral naslov in izgubil se je tisti čar, ki je krasil original. Zadeva močno spominja na Mafio 3: animacije so enako okorne, vrata pa se odpirajo kot bi jih izstrelil s topom.

Spremenjen je tudi uporabniški vmesnik, saj se objektivi zdaj svetijo, da morda neumni igralec ja ne bi zgrešil poti, pri streljanju nam zdaj pomaga mini mapa, ki zariše vse nasprotnike, strelivo pa je jasno obarvano in prav bode v oči. Original je bil veliko bolj atmosferičen in vse te stvari je igralec našel sam, ne da bi mu na ekranu svetili veliki kazalniki. Upam, da bomo lahko te stvari izklopili, razvijalec pa je že potrdil, da bomo lahko pred igranjem izbrali nov ali klasični način. Slednji bo bolj realističen in veren predhodniku, tako da nas bo ob prehitri vožnji ustavila policija, kateri bomo nato morali plačati globo.

Vožnja je videti zanimivo, a ne morem mimo tega, da so mi ti posnetki v ustih pustili grenak priokus. K sreči mi na testiranje ne bo potrebno več dolgo čakati, saj bo igra postala na voljo že 25. septembra, na Steamu pa za njo zahtevajo malce nižjo ceno 39,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime