Microsoft Flight Simulator simulira resnično vreme in igralci se tako podijo skozi približujoči hurikan Laura

O impresivni tehnologiji zdaj že izdane igre Microsoft Flight Simulator smo že večkrat pisali. Igra ni samo čudovita za ogled, ampak nosi tudi nekatere dobrine, ki jih v videoigrah še nismo videli.

Razvijalec Osobo Studio se je namreč odločil v igro vnesti podatke iz Microsoftovih Bing zemljevidov in teh podatkov je toliko, da jih je potrebno sproti prenašati iz njihove Azure oblačne storitve. Vendar pa Bing zemljevidi ne vnesejo samo realističnih talnih tekstur, ampak v sebi nosijo tudi sposobnost prikazovanja aktualnega vremena. To pomeni, da če se boste s frčoplanom zapodili nad Slovenijo, bo v primeru dežja v resničnem življenju, takrat padavine moč opaziti tudi v igri.

Igralci so se zato odločili zapoditi na prihajajoči hurikan Lauro, ki se je te dni ojačala na 4. kategorijo in je že dosegla ameriško celino. Pričakujejo se katastrofalne poplave, radovedneži pa so želeli videti, ali lahko tudi v igri naletimo na ta naravno katastrofo. Izkazalo se je, da lahko in Laura je tudi v igri prava nočna mora.

Igralci so naleteli na ogromen steber oblakov, ki ga prevevajo siloviti vetrovi in močne padavine. Sicer zagotovo pogoji ne simulirajo povsem istih vetrov, kot jih nosi takšen hurikan, a impresivno je že to, da lahko naletimo na takšno dinamično vreme iz resničnega življenja.

Microsoft Flight Simulator je zunaj že kar nekaj časa, vendar nosi na Steamu precej zabeljeno ceno 70 €. Zato je bolj izkoristiti akcijsko naročnino za Game Pass, kjer lahko že za 1 € en mesec uživamo v ogromni zbirki iger, med katere je vštet tudi Flight Simulator. Če pa se vam je slučajno zaželelo držati fizično kopijo, jo lahko za malce nižjo ceno dobite na spletni trgovini EIGRE.si.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime