Sam & Max se vračata v novi VR igri

Sam & Max franšiza je serija pustolovskih avantur, ki jo že od samega začetka pestijo vzponi in padci. Prvi del je izšel davnega leta 1993, ko so bile pustolovščine na vrhuncu popularnosti. Žanr je nato zamrl, a ga je ponovno obudil razvijalec Telltale, ki je avanture obudil z novimi epizodnimi igrami simpatičnega detektivskega dvojca Sam & Max in to tako, da je igram dodal veliko dialogov in bolj malo ugankarstva.

Tudi ta žanr je potem nekako zamrl in minilo je že več kot 10 let od zadnje njune avanture. Od takrat je razvijalec Telltale umrl in se potem ponovno rodil, na trgu igričarstva pa je rodila nova tehnologija virtualne resničnosti. Ta bo očitno novi dom za naša priljubljena junaka, saj je bila včeraj napovedana nova igra Sam & Max: This Time It’s Virtual.

Nekih podrobnosti nimamo, saj smo za zdaj dobili samo kratek dražilnik, ki pokaže naša junaka, kako streljata na neko čudno, mutantsko pošast. Dobili nismo niti datuma izida ali pa platform, je pa dobra novica, da bo pri razvoju sodeloval idejni oče serije Steve Purcell, za razvojnim krmilom pa bo tokrat studio HappyGiant.

Upamo, da bo humor ostal na isti ravni kot v prejšnjih delih in da bo uspešnost naslova pripeljala tudi do razvoja bolj klasičnih iger v slogu Telltale avantur.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime