Madden 21 je postala najslabše ocenjena igra vseh časov

Simulacija ameriškega nogometa Madden 21 je stara komaj tri dni, pa že pobira igričarske lovorike. Žal pa te nagrade založniku EA ne morejo biti ravno v ponos, saj je igra v ekstremno kratkem času postala najslabše ocenjena igra vseh časov in je tako premagala dolgotrajnega šampiona Warcraft 3: Reforged in njegovega naslednika The Division 2.

Kot je bilo v primeru prej omenjene igre, gre tudi tokrat za pretiravanje s strani igralcev, ki so oceno znižali na 0.3 in zopet se je pokazala pomanjkljivost Metacritic sistema, ki omogoča, da negativne ocene puščajo tudi ljudje, ki igre sploh niso igrali ampak samo želijo videti svet goreti. Prav tako Madden 21 nikakor ni najslabša igra vseh časov, kakor dokazuje tudi povprečna ocena s strani kritikov, ki se je ustavila pri številki 62.

Vendar pa Metacritic ocena vseeno nakazuje, da je z igro nekaj narobe. Igralci se pritožujejo nad slabo umetno inteligenco računalnika in hrošči, ki naj bi jih igra imela povsod. Negativno je bil sprejet tudi Face of the Franchise igralni način, ki želi v igro vpeljati zgodbo igralca, ki od amaterja napreduje do zvezdnika NFL lige. Prav tako imajo igralci dovolj ene in iste vsebine, nadležne pa so tudi mikrotransakcije, ki na igralca prežijo izza vsakega ovinka.

Seveda je neko veliko inovacijo v športnih igrah težko pričakovati, saj vendarle igramo odraz resničnega športa, ki ne spreminja pravil. Za letos bodo sicer igralci dobili nadgrajeno grafično podobo, če si bodo privoščili konzoli naslednje generacije. Vendar pa je to nekako to in dvomimo, da bo EA svojo formulo preveč spreminjal, saj se bo igra še vedno hudo dobro prodala – Metacritic ocene gor ali dol. Igralci so zato začeli s pozivanjem, da NFL vzame licenco EA-ju, a močno dvomimo, da je športni organizaciji mar za kvaliteto igre, saj želijo samo prodati čimveč kopij za masten zaslužek.

Vse kar lahko storite igralci je to, da glasujete s svojimi denarnicami. Samo padec dobička bo EA pripravil do tega, da stori večje premike pri razvoju svojih franšiz, do takrat pa bo kričanje naletelo na gluha ušesa. Kakor je morda protestiranje zaleglo pri Battlefront 2 aferi, so športne igre narejene iz drugačne testa. Obstajajo namreč igralci, ki ne igrajo drugega kot pa svojih priljubljenih športnih franšiz in vse kar hočejo je, da vsako leto odštejejo tistih 60 € za posodobljene ekipe, za druge spremembe pa jim je bolj kot ne vseeno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime