Nintendo včeraj najavil cel kup Mario projektov ter novo retro konzolo

Ko slišiš besedo Nintendo, se ti takoj v misli prikrade brkati možak v rdeče modrem pajacu, kako brutalno pobija želve in čudne hodeče gobice. Govorimo seveda o Mariu, ki je že dolgo znak Nintenda in njihovih konzol, ki so tradicionalno ob vsakem svojem izidu ponudile superiorno Mario izkušnjo.

Nič drugače ni bilo za Switch konzolo, za katero je izšel Super Mario Odyssey, Nintendo pa se je odločil, da uresniči govorice in bo tako na Switch prinesel cel kup starejših Mario naslovov iz prejšnjih generacij. To je dobra novica, saj vam tako ne bo treba več pihati praha iz starih konzol ali pa na PC-ju poganjati emulatorjev, a po drugi strani Nintendo v te predelave ni vložil kaj preveč napora.

Založnik je včeraj spočel novi in prav poseben Nintendo Direct, ki je praznoval 35. leto Maria. Najavili so Super Mario 3D All-Stars, ki je v bistvu paket treh legendarnih Mario naslovov: Mario 64, Super Mario Sunshine in Mario Galaxy. Zanimivo iz te zbirke manjka Galaxy 2, še bolj pa je čudno, da bo ta paket iger v prodaji samo do konca marca, potem pa ga ne bo mogoče več kupiti. Po videnem sodeč trojica iger ne bo prejela znatnih nadgradenj: Mario 64 bo še vedno tekel v formatu 4:3, kar pomeni črne obrobe ob strani slike. Tako je v bistvu najboljši način za preizkus te klasike tista odlična PC predelava, ki poganja igro v najvišjih ločljivostih, poleg tega pa še lepo obnovi grafično podobo. Kako bo videti končni rezultat bomo videli 18. septembra, ko bo paket na voljo v digitalni trgovini.

Najavljena je bila tudi predelava Super Mario 3D World, ki je izšel za WiiU konzolo in jo mnogi držijo za najbolj šibek del Mario franšize. Prenovljen naslov se bo imenoval Super Mario 3D World + Bowser’s Fury in ta bo dejansko vseboval tudi nove stopnje, kar takoj naredi igro bolj privlačno za nakup. Morda bomo ravno zaradi te nove vsebine morali na igro čakati do 12. februarja 2021.

Zanimiva je tudi najava prav posebnega Kart naslova, ki bo za igranje uporabljal AR tehnologijo. Mario Kart Live: Home Circuit bo ponujal vožnjo pravih Mario kart dirkalnikov, dirkalna steza pa bo postala kar vaša dnevna soba. Kako točno bo to videti boste izvedeli 16. oktobra.

Se spomnite tiste battle royale Mario igre, ki jo je en oboževalec ustvaril bolj za šalo, a jo je bil potem primoran odstraniti zaradi groženj z odvetnikom? Nintendo je idejo lepo izmaknil in jo bo uporabil v novi igri Super Mario Bros. 35. Vaš cilj pri igranju je enostaven: ostati zadnji živeči med 35-imi igralci. Tudi ta naslov bomo lahko igrali samo do konca marca 2021, na digitalnih policah pa se bo rodil 1. oktobra.

Za konec moramo omeniti še novo ročno konzolico Game & Watch, ki je videti, kot bi prišla iz zgodnjih začetkov gaminga. Na njej bomo lahko poganjali igro Super Mario Bros in je pravi zaklad za vse retro navdušence. V prodajo bo stopila 13. novembra, cena pa za zdaj še ni znana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime