NVIDIA pravi, da je RTX 3080 v DOOM Eternal do 50% hitrejši od RTX 2080Ti – na voljo tudi nov napovednik

Konec leta nas najverjetneje čakata dve veliki bitki. Za prvo že vemo nekaj časa, saj se bosta udarili novi konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, vsaka od njiju pa ponuja svoje pluse in minuse. Pred nekaj dnevi pa je NVIDIA pokazala, da namerava s svojo novo serijo grafičnih kartic še bolj zavladati trgu in da čaka AMD veliko težkega dela, če želi s svojo prihajajočo serijo grafičnih kartic Navi 2 imeti kakršnokoli upanje na trgu.

NVIDIA in njena marketinška kampanja sta v polnem zagonu in podjetje želi igralce na vse načine prepričati, da je RTX 3080 zanje prava izbira in da je čas za nadgradnjo. Priča temu so bili prvi testi YouTube kanala Digital Foundry, ki so pokazali ogromen napredek v optimizaciji. NVIDIA pravi, da bo lahko njihov najmočnejši produkt RTX 3090 zmožen celo igranja v ločljivosti 8K.

Vendar pa je 3090 preveč drag za povprečnega igričarja, zato se želi podjetje pri promociji osredotočiti na RTX 3080. Ravno zato so se odločili spočeti nov napovednik za igro DOOM Eternal, za katerega smo dobili nekaj primerjalnih statistik s trenutnim šampionom RTX 2080Ti.

Rezultati kažejo ogromno razliko. RTX 3080 je pri najvišjih grafičnih nastavitvah in ločljivosti 4K dosegel to 170 sličic na sekundo, medtem ko je lahko 2080Ti pri istih nastavitvah izpljunil vsega 120 sličic na sekundo. Povprečno je bil v nekaterih scenah, kjer je vse pokalo in se bleščalo, RTX 3080 bil celo za 50 % hitrejši od svojega predhodnika, kar je precej impresivno za grafično kartico, ki naj bi zase zahtevala precej manjšo ceno od svojega očeta.

Še vedno pravimo, da se splača počakati na teste neodvisnih kanalov, na katere pa ne bomo več dolgo čakali. RTX 3080 se bo v trgovinah pojavil že 17. septembra. Do takrat vas lahko zabava zgornji napovednik, ki je v meni vzbudil željo po vnovičnem preigravanju Dooma.

Nova grafična kartica je impresivna, a kaj če vam zaupamo, da nam je uspelo za malce višjo ceno uspelo skupaj praviti celotno PC konfiguracijo, v kateri ne dobite samo grafične kartice, ampak tudi dober procesor, matično ploščo, pomnilnik, hiter disk in vse kar spada v odlično gaming postajo? Predstavljamo HOPsi računalnik, ki v en paket spravi dobre komponente in to za res privlačno ceno! Več o tem na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime