EA pošteno razjezil igralce, saj je v UFC 4 dodal čisto prave reklame

Ko že pomislim, da se je založnik EA popravil in da bo dejansko začel delati v korist igralcev me presenetijo s kakšno polomijo. Zle slutnje je dvignil Madden NFL 21, ki je pošteno razhudil vse igralce, sedaj pa so naredili še eno polomijo v igri UFC 4.

Vendar pa je ta veliko bolj zlobna kot v Maddenu. Slaba igra je pač slaba igra in to nato pokažejo tudi ocene, EA pa je v UFC 4 uporabil eno prikrito zvijačo. V igro so namreč vpeljali čisto prave reklamne bloke, ki se prikažejo takrat, ko je spopad prekinjen in potrebujemo nekaj sekund, da se pretepača zopet postavita na svoje mesto. EA je dobil briljantno idejo, da bi lahko v ta kratki čas stlačili kakšen reklamni blok, kakor vidite na spodnjem primeru.

EA decided to add full-on commercials in the middle of gameplay in a $60 game a month after it’s release so it wasn’t talked about in reviews from r/assholedesign

Kar pa je še bolj nagnusno, je dejstvo, da teh reklam ni bilo ob izidu igre. Založnik je pridno počakal, da so razni opisovalci podali svoja mnenja in ocene ter nato prikrito vpeljal oglasna sporočila in se tako izognil negativnim kritikam.

Skupnost je bila seveda takoj jezna. Takšne reklame bi morda sodile v kakšen brezplačen mobilni naslov, a UFC 4 zase zahteva polnih 60 €, potem pa moraš med igranjem gledati še reklame. Igralci so zato z obtožbami preplavili družabne profile založnika in ta je zaradi pritiska popustil. Spletni strani Eurogamer so posredovali objavo, v njej pa so povedali, da igralci več kot očitno ne želijo teh reklam v UFC športni igri. Ne ga srat Sherlock.

Zaradi negativnega odziva so onemogočili oglasna sporočila in se ta ne bodo več pojavljala v prihodnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Prihodnost iger. Kaj še le bo, ko se bodo igre direktno prenašala s spleta med igranjem, kot live stream način. Tudi mene je EA zelo razočaral. Kje so tisti zlati časih pri letu 2000, ko so EA igre bile ene najboljših, recimo NHL …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime