GRAVEN je neuradno nadaljevanje Hexen iger, ki vsebuje zanimive igralne mehanike

Založnik 3D Realms je najbolj znan po svoji seriji iger Duke Nukem, vendar pa je podjetje danes povsem drugačno od njega dni, njihova najbolj znana licenca pa zdaj pripada razvijalcu Gearbox. 3D Realms se je tako odločil obrniti v povsem drugo smer. Združili so se z razvijalcem Slipgate Ironworks in skupaj sta začela delati na oživitvi prvoosebnih retro streljank.

Včeraj so tako nenadoma napovedali povsem nov projekt, ki nosi ime GRAVEN. Gre za prvoosebno igro, ki močno spominja na ancientne igre Hexen. Čaka nas hitra srednjeveška akcija, tako da bomo vihteli hladna orožja, kot so meči in sekire, nasprotnike pa bomo lahko napadali tudi od daleč s pomočjo samostrela. V pomoč nam bo priskočil tudi uničujoči sistem magije, ki je videti močno zabaven.

Ne bo pa vse samo na streljanju. GRAVEN nam bo ponudil tudi globoko izkušnjo raziskovanja sveta. Imeli bomo različne naloge, a pot do izpolnitve njih ne bo jasno začrtana. Tako lahko pozabite na jasno označene cilje, saj boste za navodila morali povprašati meščane in se orientirati po okolici. Igra namerava tako združiti prvine prvoosebne akcije z globokimi RPG elementi, kar zna rezultirati v hudo zanimivi izkušnji ali pa v popolni katastrofi.

Posebna je tudi grafična podoba, ki nosi retro obarvano podobo. Ta je moderna in hkrati zastarela, kar da res unikaten videz. Videli bomo, kakšen bo končni rezultat a priznati moram, da je zadeva za zdaj videti močno privlačno.

Datum izida je za zdaj postavljen v leto 2021, a jasno je, da je 3D Realms odkril res zanimiv žanr retro iger, ki jih lahko z nekaj posodobitvami prenesejo tudi v moderni čas. Poleg GRAVEN-a trenutno delajo tudi na predelavi Kingpin: Reloaded, zanimivo pa bo videti, če za nas skrivajo še kakšno presenečenje.

Steam stran že stoji in igro si lahko dodate na seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime