Xbox Series X končno razodel ceno – na voljo 10. novembra za ceno 499 €

Microsoft in Sony sta svoje stranke poganjala na rob obupa, saj nikakor nista želela uradno razodeti datuma izida in za kakšno ceno bo konzola sploh na voljo. Vedeli smo samo to, da se bo izid zgodil še pred koncem letošnjega leta, a do takrat nas loči samo še nekaj mesecev in skrajni čas bi bil, da eno od podjetij naredi prvi korak in omogoči prednaročila.

Microsoft se je včeraj odločil, da je skrivanja in izzivanja dovolj. Uradno so napovedali konzolo Xbox Series S, kar je malce ugasnilo žejo igralcev, a ne povsem. Tista prava konzola Xbox Series X še vedno ni dobila svoje cene, a to se je spremenilo pred nekaj trenutki.

Xbox Series X je bil uradno napovedan in govorice od včeraj so se izkazale za povsem pravilne. Konzola bo zase zahtevala 499 €, Microsoft pa je pri napovedi najavil tudi obročno plačevanje po 34,99 € za 24 mesecev. Več o tem na uradni strani.

Poleg tega smo dobili tudi datum izida. Konzolo bomo lahko v svoje roke dobili od 10. novembra dalje, prednaročila pa se bodo začela že 22. septembra.

Treba je reči, da je to naravnost nora vrednost za takšno konzolo, ki vsebuje močno napredno tehnologijo. Xbox Series X ponuja napreden NVME disk in grafično kartico, ki naj bi se po moči kosala z RTX 2080. Tako močan PC strojček za 500 € preprosto ni mogoče sestaviti, pa če imate še takšne veze in skoraj ni dvoma, da bo Microsoft konzole prodajal z izgubo. Xbox Series S je resda malce šibkejši: ne poseduje optične enote in igranja v 4k ločljivosti ne boste dobili. A za 299 € dobite res dobre specifikacije, ki naj bi omogočale igranje najnovejših iger v 1440p ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo. Tega trenutno PC trg za takšno ceno ne omogoča.

Žogica se je sedaj odbila na Sonyjevo polovico. Ta je za ta teden napovedal konferenco, ki naj bi pokazala VR igre za PlayStation in nobenih novic o PlayStation 5, a ne bi se čudili, če bi se zgodila sprememba in da še ta teden dobimo uradno ceno tudi za naslednji PlayStation.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime