Xbox Series S uradno razkrit – prihaja novembra, cena pa bo 299 €

Xbox Series S je ena najslabših čuvanih skrivnosti letošnjega leta. Že dolgo namreč okoli letajo prepričljive govorice, da bo Microsoft izdal tudi nekoliko manjšo in cenejšo različico konzole Xbox Series X.

Podjetje se je končno odločilo, da je izid dovolj blizu in da je čas za uradno najavo konzole. To so naredili kar preko Twitterja, kjer je bila konzola uradno napovedana, dobili pa smo tudi njeno ceno. Xbox Series S bo zase zahteval 299 € in ga lahko na prodajnih policah pričakujemo že enkrat novembra.

A s tem novic ni konec. En uporabnik Twitterja se je dokopal tudi uradnega napovednika, ki pove malce več o zmogljivosti konzole. Kot lahko vidite, bo Series S za 60 % manjši od Series X, pri njem pa boste zaman iskali optični pogon za poganjanje fizičnih ploščkov. Kljub svojih majhnosti bo prinesel vse, kar pričakujemo od konzole naslednje generacije: bliskoviti hiter NVME disk, ray tracing podporo in poganjanje iger pri 60 sličicah na sekundo pri ločljivosti 1440p.

Spletna stran windowscentral je iz dobrih virov izvedela, da bo Xbox Series X stal 499 €, obe konzoli pa naj bi se v trgovinah pojavili že 10. novembra. Poleg naj bi Microsoft ponujal možnost obročnega odplačevanja, ki naj bi za Xbox Series S stalo 25 €, za Xbox Series X pa 35 € mesečno.

Microsoft je očitno naredil prvo potezo in zanimivo bo videti odziv Sonyja. Za PlayStation 5 se namreč že dolgo sumi, da bo precej dražji izdelek, a tudi Sony namerava izdati cenejšo različico konzole, pri kateri ne boste našli optičnega pogona.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime