Zmagovalec tekmovanja Top YouTuber 2020 je Wortex!

Kljub tečnemu letu 2020, ki nas je prikrajšalo za marsikateri dogodek, nam je uspelo izpeljati novo izdajo tekmovanja Top YouTuber 2020 in moramo reči, da je pravo veselje videti, kako se je slovenska YouTuberska, Mixer in Twitch scena razvila skozi leta. Ne gledamo več samo enih in istih imen, ampak smo dobili raznovrstne kanale, vsak od njih pa ponudi nekaj posebnega.

Prav presenečeni smo bili, da lahko vidimo toliko različnih imen in da imajo nekatere od teh oseb že zdravo oboževalsko občinstvo. Res je, da vsebinsko še vedno vlada Fortnite, a glede raznovrstnosti posnetkov smo se začeli premikati v pravo smer in veliko YouTuberjev pridno skrbi, da na svojem kanalu igrajo tudi tiste najnovejše igre, ki so trenutno popularne tudi drugod po svetu.

Letošnje leto je bilo še posebej zanimivo, saj smo celo dobili konkurenco. Joonglaa Star Show je praktično izpeljal zelo podoben projekt in to ob nekako istem času, s to razliko da so v sodelovanje povabili največja imena in verjetno za promocijo in plačilo vseh zvezdnikov porabili proračun manjše afriške države, rezultat pa je kanal z ogromno naročniki, ki pa ima bolj malo ogledov in interakcije s strani publike. Morda se zdi to pljuvanje na konkurenco, a bistvo, ki ga želim prikazati tiči drugje: lahko imaš še toliko denarja, a dobil boš pust, skomercializiran kanal brez duše. Lekcija, ki jo naši tekmovalci zagotovo poznajo.

Dovolj besedičenja, spravimo se k rezultatom!

Obisk in oddanih glasov je bilo ogromno. Oboževalci ste v podporo svojih herojev oddali okoli 15.000 glasov. Pridni glasovalci ste tako v finalno trojico izglasovali tri kandidate. Največ podpore je prejel Wortex, ki je nabral 44,22 % glasov, na drugo mesto se je postavil Denko SLO z 36,61 % glasov, bronasto medaljo pa si je nataknil RitterČančer z 6,14 % glasov.

Tekmovalce je nato v roke dobila komisija, ki so jo sestavljali Jure iz partnerskega podjetja UVI, Marko Žerjal, moja malenkost in zmagovalec lanskega tekmovanja ScorpLZ.

Vsak član komisije je tekmovalca ocenil glede na različne kategorije, na koncu pa smo sešteli točke in dobili novega šampiona.

Na koncu se je izkazalo, da so naša mnenja enaka kot pa tista od oboževalcev in rezultat se na koncu ni spremenil.

Z neizmernim veseljem lahko tako razglasimo, da je Top YouTuber 2020 postal Wortex! Uspelo mu je prepričati gledalce in tudi našo komisijo, tako da je na koncu zasedel prvo mesto. Wortexu iskreno čestitamo in upamo, da se je njegov vzpon med YouTuberske zvezde šele dobro začel.

Poglejmo si nagrade.

1. WORTEX – POGODBA S PODJETJEM UVI V VREDNOSTI 10.000 €

Wortex bo za nagrado prejel partnersko pogodbo s podjetjem UVI in to kar v vrednosti 10.000 €. To mu bo omogočalo, da še nadgradi svoj kanal in vsebino, saj bo lahko tej karieri posvetil več časa!

2. DENKO SLO – 500 € DOBROPISA ZA UVI, LOGITECH ALI SAPPHIRE IZDELKE

Tik za petami mu je bil letos Denko SLO, ki sploh še ni polnoleten, pa se že nahaja skoraj na vrhu slovenske YouTuberske scene. Za 500 € lahko človek nabere kar nekaj periferije ali pa se odloči za kakšno večjo stvar kot je UVI Chair oz. Logitech G923 dirkalni volan in nekaj manjših stvari, ki pridejo prav vsakemu igralcu.

3. RITTERČANČER – UVI RACING SEAT PRO

Tretje mesto je zasedel RitterČančer, ki ima kanal dejaven komaj leto in pol pa je že prava YouTube zvezda. V svoj žep bo pospravil dirkalni simulator UVI Racing PRO in od sedaj bo lahko gledalce zabaval z dirkanjem v igrah iz realističnega dirkalnega sedeža.

Vsem tekmovalcem, tudi tistim, ki se niso uvrstili v finale iskreno čestitamo in upamo, da še naprej nadaljujejo s svojo YouTube kariero. Vaja dela mojstra in morda nas presenetijo že naslednje leto, ko se bo zagotovo pripetila nova izdaja tekmovanja Top YouTuber 2021! Ta je že v načrtovalni fazi, med drugim pa bo tudi podprta iz strani uradno priznane e-športne zveze Slovenije!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime