PlayStation 5 cena in datum izida uradno razkrita

Čakanja je konec in Sony je na včerajšnji konferenci uradno razkril datum izida ter ceno konzole PlayStation 5.

Glede cene je bilo veliko ugibanja, saj so dolgo krožile govorice, da bo PlayStation 5 precej bolj drag sistem od predhodnika. A Microsoft je s svojo ceno konzole Xbox Series X pošteno presenetil in podjetju ni ostalo drugega, kot pa da svojo ceno prilagodi konkurentu, drugače bi bili že takoj od začetka prodaje v zaostanku.

PlayStation 5 bo tako zase zahteval 499,99 €, na voljo pa bo tudi Digital Edition verzija konzole, ki ne bo posedovala optične enote in bo tako stala 399,99 €. Ceni sta vsekakor agresivni, a Microsoft je s konzolo Xbox Series S še vedno v prednosti, saj bo ta stala samo 299,99 €. Po drugi strani pa je Series S šibkejši od Series X, medtem ko so pri Sonyju konzoli identični in se razlikujeta samo glede branja fizičnih ploščkov.

Dobili smo tudi datum izida in tu smo bili Evropejci rahlo prikrajšani. PlayStation 5 bo v ZDA, Japonski, Kanadi, Mehiki, Avstraliji, Novi Zelandiji in Južni Koreji izšel že 12. novembra, v Evropi in drugje po svetu pa šele 19. novembra. Slovenske štacune z igrami bodo takrat oblegane, saj bo ravno takrat izšel tudi hudo pričakovani Cyberpunk 2077.

Prednaročila naj bi se pri nekaterih trgovinah začela že danes, v trgovini EIGRE.si lahko že rezervirate svoj izvod.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Komaj čakam na PS 5 edino kar me moti je da se napredki raznoraznih iger ne bodo mogli prenesti iz PS 4 na PS 5…torej bomo morali začeti znova…

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime