PlayStation 5 igre bodo dražje – za najnovejše igre boste odšteli 80 €

Zaprisežene PC igričarje, ki se, zaradi takšnega ali drugačnega razloga, odločijo za nakup konzole, vedno presenetijo dve stvari.

Prva je ta, da morate za večigralsko igranje vzdrževati naročnino PlayStation Plus ali pa Xbox Live in ni malo igralcev, vajenih računalniškega brezplačnega igranja, ki bodo ob tem neprijetnem presenečenju debelo gledali.

Druga stvar pa je dejstvo, da so igre na konzolah dražje, in to ne samo za kakšen evro ali dva. Za najnovejše digitalne igre na PlayStationu 4 je bila cena standardnih 69,99 €, kar je za desetaka več kot na PC-ju. Če ste si želeli zraven dodati še sezonsko prepustnico za DLC-je pa ste hitro naleteli na debelo številko 100 €.

PlayStation 5 konzole prinašajo spremembe na ceniku, a žal ne na bolje. Prihajajoči naslovi bodo namreč še dražji in zanje boste odšteli tudi po 79,99 €. To je uradno potrdil tudi Sony na svojem blogu, kjer je lepo zapisano, da bosta Demon’s Souls in Destruction All Stars oba stala po 80 €. Te cene ne veljajo za vse, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales bo denimo zahteval 60 €, Sackboy A Big Adventure pa 70 €. A zdi se, da bodo tiste največje ekskluzive zahtevale cene naslednje generacije.

Višanje cen iger je že dolgo vroča debata med založniki in vsak se bo očitno odločil po svoje. Razvijalec CD Projekt RED je že izjavil, da bo Cyberpunk 2077 izšel po standardni ceni 59,99 €, založnik 2K pa bo igre prodajal za višjo ceno. Zanimivo bo videti, kako se bodo odločili še drugi in kakšne cene bodo nosile Xbox Series X igre.

Višanje cen iz strani Sonyja niti ni tako presenetljivo. PlayStation 5 bo na voljo za samo 399 oz. 499 €, kar pomeni, da bo Sony zagotovo prodajal konzole z izgubo in to bo poskušal nadoknaditi s prodanimi igrami. Dvig cene je bil zato pričakovan, a zagotovo nad dražjimi igrami ne bo noben nov lastnik konzole preveč navdušen.

Če še vedno nestrpno pričakujete PlayStation 5, potem lahko svoj izvod rezervirate v spletni trgovini EIGRE.si.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime