Final Fantasy 16 uradno najavljen za PlayStation 5

Sony je na svoji konferenci za PlayStation 5 pošteno razveselil vse privržence Final Fantasy franšize. Ta je svoj zadnji glavni del, Final Fantasy 15, prejela leta 2016, od takrat pa smo prejeli tudi dobro sprejeto predelavo Final Fantasy VII Remake.

Za 16 poglavje že dolgo krožijo govorice in te je založnik Square Enix položil k mirovanju in uradno napovedal Final Fantasy XVI preko napovednika Awakening.

Ta bo v primerjavi s prejšnjim delom povsem drugačen. V petnajstem poglavju smo se s svojim fantovskim pop bendom podili z avtom in peš v odprtem svetu in se spopadali z ogromnimi beštijami, vse to pa je bilo podprto z moderno tehnologijo. Šestnajstica nas bo po drugi strani popeljala v srednji vek, kar pomeni veliko mečev, gradov, lokov, princes in vse kar spada v to dobo. Kakor kaže štorija nas čaka tudi nekaj izdajstev in rinjenja meča v hrbet nekdanjega zaveznika.

Napovednik nam prikaže tudi razna bitja, kot so Ifriti, Shive, plamteče Fenikse in eno res ogromno stvar, ki bi jo lahko označili samo za Titana. Brez skrbi, prisrčni Chocobosi se vračajo kot priročno prevozno sredstvo v še bolj nadgrajeni grafični podobi.

Final Fantasy 16 bo izšel samo na konzoli PlayStation 5 konzoli, datum izida pa je za zdaj neznanka. Zagotovo bo zadeva izšla tudi na PC-ju, saj na začetku posnetka vidimo oznanilo, da je bil posnetek ustvarjen na PC verziji igre. Torej, zadeva že teče gor, treba je samo še počakati, da preteče omejeno obdobje ekskluzivnosti za PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime