Sony razkril velikost nekaterih iger za PlayStation 5

Počasi se bo treba navaditi, da bodo vse najnovejše igre z velikimi proračuni zlahka presegale 100 GB prostora na diskih. Založnik Activision je igralce Call of Dutyja na to spremembo že pripravil preko svoje popularne igre Warzone, njegovemu zgledu pa bodo sledili tudi ostali razvijalci.

Prihaja naslednja generacija konzol in utopično bi bilo pričakovati, da bodo igre postale manjše. Sony je tako nedavno razkril koliko diskovnega davka bodo zahtevale igre na konzoli PlayStation 5 in čeprav bodo velikosti nabreknile, zadeva spet ne bo tako preveč huda.

Predelava Demon’s Soulsa, ki me je s svojo grafično nadmočnostjo pri prikazu PS5 iger še najbolj navdušila, bo denimo zahtevala samo 66 GB prostora. Morda gre to na rovaš tega, da gre kljub temu za predelavo starejšega naslova, tako da je razvijalec Bluepoint lahko malce bolj optimiziral teksture.

Spider-Man: Miles Morales bo zase zahteval 50 GB, razen če si privoščite Ultimate Launch Edition, ki pa zasede več kot 105 GB. Razlog za to niso nadgrajene teksture, ampak preprosto dejstvo, da Ultimate prinese tudi originalno Spider-Man uspešnico iz konzole PlayStation 4. Ta majhna velikost je posledica tega, da Miles Morales ni resnični naslednje generacijski naslov, saj ga bomo lahko igrali tudi na konzoli PlayStation 4.

PlayStation 5 bo na prodajne police prispel opremljen z 825 GB SSD diskom, kar se v primerjavi s prej omenjenimi igrami zdi ogromno, res pa je, da še nismo videli zahtev kakšnega naslova tipa God of War Ragnarok, ki bo specifično razvit za PlayStation 5. Pri takšnih igrah bodo gigabajti zagotovo narasli, dobra novica pa je, da bo PS5 omogočal namestitev določenih delov igre. Pri Spider-Manu boste denimo lahko namestili samo Miles Morales del, brez originalne igre in stavimo, da bo nekaj podobnega ponudil tudi naslednji Call of Duty.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime