Bodo Bethesda igre sedaj ekskluzivne Xboxu?

Microsoft je včeraj pošteno udaril po mizi, saj je najavil nakup založnika ZeniMax Media, ki ima pod sabo cel kup različnih razvijalcev in licenc. Tu izstopa predvsem Bethesda, ki jo poznamo po The Elder Scrolls in Fallout franšizah, te dni pa pridno delajo na obetajočem naslovu Starfield.

Odkup vseh teh franšiz, ki so dolge prisotne na vseh konzolah in PC-ju je pri igralcih vzbudil upravičeno skrb, da bodo novi deli pripadali samo Xboxu. PC igralcem se za kaj takega ni treba bati, saj je Microsoft še naprej trdno usmerjen v vizijo, da si bosta PC in Xbox delila isto knjižnico. Hlače pa se upravičeno tresejo PlayStation igralcem, ki znajo po novem ostati brez celega kupa iger.

Šef Xboxa Phil Spencer je v intervjuju za spletno stran Bloomberg povedal, da znajo biti nekatere igre ekskluzivne, nekatere spet ne. Za vsak naslov se bodo odločili posebej, tiste že obstoječe pogodbe med Sonyjem in Bethesdo pa se ne bodo spremenile. Sony je namreč za igri Deathloop in GhostWire: Tokyo z Bethesdo podpisal pogodbo, da bosta oba naslova nekaj časa ekskluzivno pripadala samo konzoli PlayStation 5. Ta dogovor bo še vedno veljal, a vse naslednje pogodbe bo moral odobriti sam Microsoft.

Dobra novica je, da bodo vse nove igre prispele na Microsoftov servis Game Pass, ki ga sedaj koristi že 15 milijonov naročnikov. Založnik si lasti že 23 studiev in njihovi izdelki bodo ta naročniški servis res obogatili, k temu pa prištejte še dejstvo, da ima Game Pass po novem pod sabo tudi celotni EA katalog.

Dobra novica je tudi to, da se za obstoječe projekte pod novo vladavino ni za bati. The Elder Scrolls Online bo nadaljeval razvoj tako kot prej, novice pa je bil vesel tudi legendarni John Carmack, ki je ustvaril pogonsko tehnologijo zgodnjih DOOM naslovov. Z Bethesdo je imel grdo razmerje, novega lastnika pa je zelo vesel in upa, da bo lahko obiskal prejšnje projekte. Carmack znova pri DOOMu? Tudi bolj čudne stvari so se zgodile v letu 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime