Dobili smo prve “prave” slike PlayStation 5 konzole

Kako je videti PlayStation 5 konzola ni več nobena skrivnost. Sony je namreč že dolgo tega pokazal obliko konzole in kontrolerja DualSense, poleg tega pa smo dobili tudi datum izida in ceno.

Vseeno pa še vedno nismo videli konzole od blizu. V bistvu bi si upal staviti, da tiste slike, ki kažejo snežno belo PS5 konzolo sploh niso resnične podobe, ampak samo hudo podrobni 3D modeli.

Vse to pa se je spremenilo včeraj, ko je tajvanska nacionalna komisija za komunikacije na svoji spletni strani objavila slike fizične konzole od blizu in to celo iz različnih strani.

Zgoraj lahko vidite, kako bo konzola bila videti iz zadnje strani. Nekih hudih ali celo novih priključkov tu ne boste videli: imamo dva USB 2.0 vhoda, Ethernet vhod za internet ter HDMI 2.1 priključek. Kot vidimo, bo napajanje potekalo po istem napajalnem kablu, ki ga je uporabljal PlayStation 4 in ga danes uporabljajo tudi vsi televizorji. Vse po starem torej, razen tiste ogromne črne zadeve na spodnji strani konzole. To je očitno tisto plastično držalo, ki bo omogočalo, da školjkasti PlayStation 5 položimo tudi v ležeč položaj. Zadeva je še vedno videti precej nestabilna, a tako se vsaj ne bo konzola majala kot gugalnica.

Spodnja stran prikaže nekaj odprtin za izpuh zraka ter en okrogel gumb. Povsem mogoče je, da bomo preko pritiska nanj odprli režo za vstavljanje dodatnega SSD diska. Sony je že potrdil, da bomo svojo hrambo lahko dodatno razširili in zadevo bo treba nekam vstaviti in očitno je to spodnja stran, saj sprednji in zgornji del ne kažeta nikakršnih rež ali česa podobnega.

Glede na merilo lahko vidimo, da bo konzola naravnost gromozanska in konkurenčna Xbox Series X in S proti njej izpadeta prava pritlikavca.

Sony načrtuje izid konzole za 12. november, prednaročilo pa lahko opravite na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime