Serious Sam 4 dobil nov napovednik in zadeva je videti res slabo

Ne vem točno, kaj se plete po glavi založnika razvijalca Croteam, a občutek imam, da nekaj pri njih ne štima. V preteklosti so razvili nekaj res dobrih naslovov in na prva dva dela Serious Sam franšize me vežejo lepi spomini, prav tako sem bil navdušen nad ugankarskim Talos Principlom.

Vendar pa je že Serious Sam 3 pokazal, da so spremenili svojo miselnost pri obravnavanju te franšize. Resni Samo se nikoli ni obremenjeval z zgodbo ali pa stranskimi karakterji, saj je bila formula preprosta: tu imaš orožja, tu so ogromne arene z različnimi nasprotniki, zdaj pa poskušaj preživeti. Sam je vsake toliko izustil kakšno trapasto enovrstičnico in to je bilo dovolj.

Potem pa se je zgodil tretji del, ko se je igra začela jemati pretirano resno. Kar naenkrat smo se pogovarjali z drugimi karakterji in začetno mesto je spominjalo na neki Call of Duty, le da smo namesto teroristov streljali vesoljce raznih oblik.

Od takrat je minilo skoraj deset let, a po zadnjem napovedniku sodeč se Croteam v tem obdobju ni naučil ničesar. Zadnji napovednik se osredotoči na zgodbo in štorija je ena od stvari, ki ne zanima nobenega Serious Sam igralca.

Še posebej če je prikazana tako slabo. Napovednik kaže res porazno podobo, izstopajo pa tudi zanič animacije. Še posebej sem se nasmejal, ko Sam udari nekega vojaškega oficirja in zadeva izpade tako klišejsko in cringe, da ne morem verjeti, da gledam posnetek igre Serious Sam 4. Da tiste tete s hudo slabo obrazno animacijo sploh ne omenjam.

Res ne vem, kaj dela marketinški oddelek te igre. Še vedno nismo dobili kakšnega poštenega igralnega posnetka in tisti Legion sistem, ki naj bi na zaslon naenkrat nametal tisoče nasprotnikov, še vedno ni bil prikazan. Na splet je sicer izcurljal posnetek Legion sistema, a ta je neuraden in zakaj za vraga moram pičla dva dni pred izidom iskati “leake”?!

Serious Sam 4 izide 24. septembra za PC in Google Stadio in res upam, da bo končna igra boljša od napovednikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime