Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in prinaša nekaj koristnih posodobitev, a vsi se lahko strinjamo, da bi razvijalec Crytek na tem področju postoril veliko več.

Originalni Cryisis je takoj ob svojem izidu začel prejemati razne modifikacije. Veliko se jih je takrat spravilo optimizirati igro, našlo pa se je tudi nekaj ustvarjalcev, ki so poskušali grafični nivo igre še bolj dvigniti. Nekaj mesecev nazaj se je pojavila nova grafična nadgradnja Enchanced Edition, ki jo je veliko igralcev označilo za najbolj izpopolnjeno do sedaj. YouTube kanal Digital Dreams se je zato odločil obe verziji postaviti ramo ob ramo in tako smo dobili primerjavo uradne predelane različice s tisto, ki jo je nadgradila skupnost.

Razlike so več kot očitne. Crysis Remastered vsebuje novo tehnologijo osvetljevanja SVOGI, ki naredi scene veliko bolj realistične. Še posebej se to pozna znotraj stavb, kjer modifikacija Enhanced Edition izpade pretemno in preprosto čudno. Remastered prav tako vsebuje ray tracing učinke, ki naredi odseve bolj realistične, čeprav se zdi, da v videu ne vidimo teh na najvišjih možnih nastavitvah, zaradi česar odsevi v morju izpadejo podpovprečno.

Tako Remastered kot tudi Enhanced verzija vsebujeta 8K teksture, a modifikacija se je očitno ujela v tisto past, v katero se ujame veliko ustvarjalcev grafičnih modifikacij. Teksture so mestoma preprosto preveč ostre in tako motijo artistični vidik scene. Remastered v tem pogledu izpade veliko bolje in manj naporno za oči.

Po drugi strani pa tudi modifikacija nosi svoje prednosti. Ascension misija ni bila izrezana in vidimo lahko boljše učinke pri fiziki. Rastline in grmovja se realistično upogibajo, prav tako so eksplozije veliko bolj podrobne.

Tako Remastered, kot modifikacija ponujata svoje prednosti in res bi bilo lepo videti, če bi lahko na koncu dobili mešanico obeh verzij. Enhanced Edition je res v osnovi brezplačen, a za tiste podrobne 8K teksture boste morali odšteti nekaj evrov na njihovem Patreonu. Lahko pa vsaj originalni Crysis poganjate na Steamu, kjer je za desetaka cenejši od uradne predelave, ki je na voljo samo na Epic Games trgovini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime