Tudi Xbox Series X predprodaja ni šla po maslu

Letošnji september je bil presneto naporen za denarnico vsakega, ki si je želel nadgraditi svoj PC ali pa kupiti eno od dveh novih prihajajočih konzol. A pri večini kupcev so evri ostali na domačih bančnih računih, saj je bil naval na te izdelke tako velik, da stranke sploh niso dobile priložnosti za nakup.

Norost se je začela pri prodaji grafičnih kartic NVIDIA RTX 3080, ko je zaloga pošla v nekaj sekundah, saj so na spletne strani digitalnih trgovin masovno uleteli preprodajalci z računalniško vodenimi boti, ti pa so nato izdelke takoj ponudili na Ebayu pod višjimi cenovnimi postavkami. Nič drugače se ni zgodilo pri prednaročilu konzole PlayStation 5, včeraj pa se je začelo prednaročilo Xbox Series X konzol, ki je bila ravno tako precejšna katastrofa.

Spletna stran Kotaku poroča, da se je v ZDA dogajala prava zmešnjava. Microsoft je teden nazaj najavil, da bodo kupci dobili točen čas, kdaj bodo lahko v trgovinah oddali svoje prednaročilo in da naj ne skrbijo. Seveda se je zgodilo ravno obratno in skrb je bila upravičena.

Prednaročila je začela uradna Microsoftova stran sprejemati ob 11.00 in takoj so se začele pojavljati težave s strežniki. Stranke so nepotrpežljivo osveževale stran in ta se je začela rušiti ali pa je postala povsem neodzivna.

Kupci so se zato obrnili na druge večje trgovine. Wallmart se dejansko ni zrušil, a če si se preveč mudil pri vnašanju podatkov za dostavo, si naletel na sporočilo, da je zaloge zmanjkalo. Popularni Gamestop se je na norijo bolje pripravil. Kupce je postavil v vrsto in jim zapovedal, da naj strani osvežujejo, saj bodo tako izgubili svoj položaj v koloni in da naj bodo potrpežljivi. Prošnje so naletele na gluha ušesa, saj se je tudi Gamestop spletna stran zrušila.

Kupci so imeli malce več sreče na Amazon in Best Buy straneh, kjer je zaloga trajala dlje časa. Kljub temu si moral neprestano osveževati stran in igrati loterijo, da ti vendarle uspe zaključiti nakup. Tudi tam so zaloge zdaj pošle.

Ebay je seveda obogaten s ponudbami preprodajalcev, ki želijo hitro zaslužiti. Tam so cene seveda navite in za konzolo boste preplačali vsaj 100 €. Raje še malce potrpite, saj bo Microsoft v trgovine kmalu poslal novo zalogo, ki jo bo dejansko mogoče tudi kupiti navadnemu smrtniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Eh, ne podpiraš teh preprodajalcev in si zmagal.

    Slej, ko prej bo zaloge več, kot dovolj. Xbox Series X in S je več, kot dobra izbira. Predvsem zaradi nakupa “bethesda” in poceni Xbox Game Pass-a je nakup same konzole veliko boljša izbira. Priporočam!

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime