Amazon najavil svoj pretočni servis iger Luna

Zdi se, da se bo igranje v naslednji generaciji korenito spremenilo in ostareli igričarji, ki se še spomnimo nameščanja iger iz spraskanih CD-jev, bomo morali spremeniti svoje navade.

Vse se namreč seli na internet in morda prihaja tudi čas, ko iger sploh ne bomo več plačevali, ampak bomo zanje plačevali samo še mesečno naročnino. Da je nekaj na tem je naznanil Google s svojim servisom Google Stadia, žal pa je ta platforma danes v bolj slabem stanju. Je pa njeno izročilo odlično izkoristil Microsoft in njihov servis Game Pass je v zelo kratkem času narasel na 15 milijonov uporabnikov. Ponudbo so nedavno še nadgradili z vključitvijo storitve xCloud, ki omogoča pretočno igranje iger na PC-ju, tablicah in telefonih.

Da se bo v to dirko vključil tudi Amazon je že dolgo znano. To gigantsko podjetje že nekaj časa razmišlja, kako bi Twitch skupnosti ponudilo še nekaj poleg gledanja streamerjev in doniranja socialne pomoči Pokimane. Rezultat njihovega dela je bil predstavljen včeraj in dobili smo prve informacije glede njihovega prihajajočega servisa Luna.

Ta bo, tako kot xCloud, igralcem ponudil dostop do več kot 100 iger, ki jih boste lahko ob močni internetni povezavi lahko igrali kjerkoli boste želeli. Med igrami bomo našli kakovostne naslove, kot so A Plague Tale: Innocence, Metro Exodus, The Surge 2, Control in Resident Evil 7. Poleg tega se je Amazon združil z Ubisoftom, ta pa bo ponujal specifičen kanal za pretočno igranje njihovih najnovejših iger. Zdi se, da boste morali za to plačevati dodatno naročnino, a morda bo tako Amazon ustvaril različne kanale, v katerih bo vsak založnik posebej lahko ponudil za igranje samo in le svoje naslove.

Igre bodo podpirale ločljivost 4K in 60 sličic na sekundo, v nakup pa bo ponujen tudi prav poseben kontroler. Ta bo vseboval podporo za Alexo in bo omogočal hitro preklapljanje med gledanjem na Twitchu in igranjem iger. Ena od posebnosti Lune bo namreč ta, da bodo igralci lahko gledali svojega streamerja med igranjem igre, in če se bo ta v Lunini knjižnici, bodo lahko samo preko enega pritiska gumba začeli igranje istega naslova. Zanimivo oblikovan kontroler bo zase zahteval precej visokih 49,99 $.

Luna bo najprej izšla v načinu Zgodnjega dostopa, zase pa bo ob uvodu zahtevala 5,99 $ na mesec, kasneje pa se bo cena seveda zvišala. Amazon je še povedal, da bosta na enem računu lahko istočasno igrala dva uporabnika, tako da boste za družno zabavo plačevali samo eno naročnino.

Datuma izida še nimamo, je pa Američanom preko naslednje povezave na voljo prijava za testiranje. Vse skupaj se sliši dobro in res upamo, da bo ponudba omogočena tudi v Sloveniji, saj so nas do sedaj vsi večji igralci v poslu pretočnih servisov (Nvidia, Google in Microsoft) nesramno ignorirali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime