Igri Metal Gear Solid 1 in 2 zdaj na voljo za PC

Prejšnji teden smo govorili o morebitni predelavi prvih dveh Metal Gear iger za PC, hkrati pa smo cinično napovedali, da bodo to samo ponovne izdaje iger, brez kakršnihkoli posodobitev. Za igrami namreč stoji založnik Konami, ki mu za vse svoje licence dol visi, razen če jih lahko pokoristi v svojih igralnih avtomatih na srečo.

In imeli smo prav. Konami je namreč ponovno izdal prvi dve igri Metal Gear Solid 1 in 2, a le za spletno trgovino GOG. Ta je poskrbela, da sta bili zadevi vsaj toliko optimizirani, da ju lahko brez problemov zaženemo na Windows 10. Prvi in drugi del staneta vsak po 10 €, na voljo je pa tudi original, ki v imenu sploh še ni imel besede Solid in se močno razlikuje od svojih naslednikov. Ta je malce cenejši in ga lahko pridobite za 6 €.

Treba se je zavedati, da imata igri kljub ponovni izdaji še vedno kar nekaj problemov. Drugi del denimo sploh ne podpira sodobnih kontrolerjev za Xbox in PlayStation, zato je treba prenesti popravek, ki ga je ustvarila skupnost. To dobro pokaže lenost založnika, saj se mu ni dalo vključiti niti kode, ki že obstaja na spletu!

Ampak zadevo zdaj lahko vsaj uradno kupite, namesto da bi iskali pregrešno drage kopije na Ebayu. Poleg Metal Gear Solida sta se na GOG-u pojavili tudi zbirki iger Castlevania in Contra, te pa lahko aktivirate za 6 € in so na voljo tudi na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime