FarmVille po več kot desetih letih ugaša svoje strežnike

Deset let nazaj je bil Facebook precej drugačen kot pa zdaj. Stavimo sicer, da je tudi takrat pridno prodajal naše podatke oglaševalcem, a bil je drugačen predvsem iz strani skupnosti. Leta 2009 je namreč majhni studio Zynga na tem družbenem omrežju zagnal svojo igro FarmVille, ta pa je v zelo kratkem času eksplodirala v priljubljenosti.

Facebook je namreč omogočal enostavno povezovanje igralcev in kar naenkrat je čar videoiger prevzel tudi tiste, ki špilov prej nikoli niso povohali. Punce, tete, mame, strici in babice so začeli obdelovati svoje njivice, gojiti pridelke in vabiti prijatelje, da obiščejo njihovo kmetijo. Tisti, ki FarmVilla nismo igrali smo začeli preklinjati nad celo poplavo obvestil, da je sosed Tone posadil zasadek krompirja in da potrebuje mojo pomoč pri žetvi. Igra je po priljubljenosti narasla do te mere, da jo je South Park vključil v epizodo “You Have 0 Friends”.

FarmVille je nato izrodil veliko naslednikov, ki so želeli spremeniti Facebook v igričarsko polje. Spomnim se denimo podobne igre Mafia Wars, v katero so me vabili vsi in trajalo je nekaj let, da se je situacija umirila.

FarmVille je tako začel izgubljati igralce in razvijalec Zynga je oznanil, da je po več kot desetih letih čas za njen večni počitek. Za ugašanje strežnikov so se odločili tudi zato, ker je bila igra zgrajena v Flashu, za to tehnologijo pa bo Adobe ukinil podporo 31. decembra letos. Število igralcev je bilo očitno prenizko, da bi se razvijalcu splačalo delati predelavo v drug pogon in tako bo FarmVille konec leta uradno zaprl vrata skednja.

Nakupe v igri boste lahko opravljali vse do 17. novembra, Zyga pa igralce vabi, da svoja virtualna polja preselijo v naslednika FarmVille 2: Tropic Escape, ki ga ne morete igrati na Facebooku ampak preko aplikacije za iOS in Android. Vsi tisti, ki boste preklopili na novo igro, boste v slednji deležni tudi posebnega bonusa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime