Hekerji izmaknili 150 milijonov dolarjev iz azijske kripto menjalnice

Mrzlica nakupovanja kriptovalut se je v letu 2020 malce umirila in čeprav tudi danes s težavo pridemo do novih NVIDIA 3080 grafičnih kartic, je to bolj problem zaloge, kot pa kopačev kripto valut.

Vendar pa Bitcoin ostaja in se je te dni stabiliziral. Še vedno je dobičkonosen, kar pomeni da so razne kriptovalute postale tudi tarče hekerjev, ki vedno prežijo na nezaščitene kripto račune.

Pred dnevi se je zgodil nov napad na kripto menjalnico. Tokrat je pod prsti hekerjev padla singapurska menjalnica KuCoin. Menjalnica je stranke opozorila, da je 26. septembra opazila sumljivo visoke prenose denarnih sredstev iz računov. Predsednik KuCoina je nato v prenosu v živo priznal, da je bilo iz vročih denarnic odtujenih nekaj Bitcoinov, ERC-20 in drugih kriptovalut.

Lyu je povedal, da je vsebina hladnih denarnic varna in nedotaknjena in da bo vse izgube pokrila menjalnica.

Ta izguba ni bila majhna. Kasneje je KuCoin podal več podrobnosti in izkazalo se je, da so hekerji odtujili Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar Lumens, Tron in Tether kriptovalute v skupni vrednosti 150 milijonov dolarjev. Podjetje je še izjavilo, da bo pregledala vse varnostne sisteme in zakrpala varnostne luknje, med tem časom pa ne bo mogoče polagati ali prenašati kripto žetonov.

KuCoin je objavil seznam sumljivih naslovov denarnic in uporabnike pozivajo, da te dodajo na svoj seznam blokiranih naslovov.

To je že drugi večji napad na kripto menjalnice. Dva tedna nazaj je izgube utrpela menjalnica Etherbase, ki so ji hekerji preko noči izmaknili več kot 5 milijonov dolarjev. K sreči je bilo tudi tam v varnostnem fondu dovolj denarja, da so pokrili vse izgube.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime