Cyberpunk 2077 končan in pripravljen za tisk na ploščke

Ko razvijalec igri nadene oznako “Gone Gold”, to pomeni, da je razvoj napredoval do te mere, da je igra praktično dokončana in je pripravljena za tiskanje na fizičnih medijih, kar v današnjem svetu predstavljajo Blu-ray ploščki. To je pri vsaki igri velik mejnik in zaslužen razlog za proslavitev.

Ravno to je včeraj uspelo razvijalcu CD Projekt RED, ki je na Twitterju ponosno sporočil nov status razvoja igre Cyberpunk 2077.

S tem smo dobili tudi potrditev, da igra ne bo več zamaknila izida, kar bo zagotovo razveselilo vse igralce, ki so leta 2020 pretrpeli svoj delež prestavitev. Vseeno ima ta novica malce grenak priokus, saj se še vedno vsi spomnimo odločitve razvijalca, da bodo vsi njihovi delavci morali do izida delati poštene nadure. Čeprav je igra zdaj končana in ne bo dodajala nove vsebine, programerje čaka še več kot mesec poliranja in optimizacije, kar je precej težja in bolj zamudna naloga, kot se morda sliši. Vsaka novodobna igra dandanes ob izidu tako prejme obsežni “Day 1” popravek, ki v bistvu zajema ves napredek od tistega dneva, ko so kodo igre poslali na tiskanje.

Cyberpunk 2077 ima pred sabo še dolgo življenjsko pot. CDPR je že izjavil, da bo igra dobila lepo število brezplačnih DLC-jev, večje plačljive razširitve, za naslednje leto pa se tudi pripravlja večigralski način.

Na spletu se je pojavila tudi slika celotne mape v igri, saj se je nekdo že dokopal do zbirateljske verzije, ki bo med drugim vsebovala tudi fizični zemljevid. Kakor vidimo bo svet precej manjši kot v kakšni Assassin’s Creed igri in to je odlična novica. To namreč pomeni, da je razvijalec v ta manjši svet zapakiral celo goro podrobnosti in zanimivih in unikatnih nalog, tako da se nam ni treba bati za “kopiraj in prilepi” misijami, ki so si med sabo zelo podobne in so tam samo zato, da lahko zapolnimo preveč obširen svet. Poleg tega je treba pri mapi upoštevati njeno vertikalnost. Mesto Night City je namreč ogromna metropola, polna visokih stolpnic, ki samo čakajo na naše raziskovanje.

Cyberpunk 2077 je zdaj bližje kot kadarkoli prej in z zadržanim dihom pričakujemo 19. november, ko se bo igra končno pojavila na prodajnih policah na EIGRE.si

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime