Gospodar prstanov in Hobbit bosta decembra dobila 4K izdaji

Kakšen mesec nazaj sem se spravil v vnovično gledanje Gospodarja prstanov, a sem svoje gledanje ustavil po Bratovščini prstana. Razlog za to bogoskrunsko dejanje ni bil to, da sem nenadoma razvil neko fobijo pred Hobiti in govorečimi drevesi. V bistvu sem bil presenečen kako film še vedno, po skoraj 20 letih od izida, ne kaže resnih znakov staranja in res upam, da bo nova Amazonova serija tem filmom segla vsaj do kolen.

Razlog za prestavitev gledanja je bila namreč govorica, da bodo filmi kmalu izšli v 4K ločljivosti. Te čenče, ki so bile dolgo samo naivno upanje, so se končno spremenile v resničnost. Včeraj je nemška stran 4kFilm razkrila, da se bo ta predelava v resnici zgodila in nove ločljivosti ne bo prejela samo trilogija Gospodarja prstanov ampak tudi zbirka Hobbit filmov.

Predelavo bodo prejele običajne in Extended različice filmov, kar je naravnost odlična novica. Še boljša novica pa je to, da bomo vse te filme v višji ločljivosti gledali že letos. Izid je namreč napovedan za 6. december 2020, na nemškem Amazonu pa lahko že naredite prednaročilo za Gospodarja in tudi za Hobbita. Oba paketa skupaj naneseta okoli 140 €, a to za zbiratelje in Jacksonove oboževalce ni pretirana cena.

Res upam, da pri Gospodarju odpravijo tisti nagnusni zeleni filter, ki se je zaradi neznanih razlogov pojavil v razširjeni verziji filma in morda Hobbit postane zaradi svoje višje ločljivosti celo gledljiv izdelek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime