Squadron 42 zopet prestavil izid

Vesoljska simulacija Star Citizen, ki jo ustvarja razvijalec Cloud Imperium, je začela svoj razvoj leta 2012 in preko uspešne Kickstarter kampanje so nabrali dovolj denarcev za razvoj in prvotno je bil datum izida napovedan za leto 2014. Karizmatični ustanovitelj studia Chris Roberts je takrat pogumno napovedal eno najbolj revolucionarnih iger, ki bo vsebovala tudi enoigralski, štorijalni del imenovan Squadron 42. Ta je dobil lep napovednik, v katerem smo videli velika imena iz Hollywooda in pričakovanja za izid so bila velika.

6 let kasneje se piše leto 2020 in obljube niso bile izpolnjene. Star Citizen se še vedno nahaja v alfa testiranju, a neprestane zamude doživlja tudi Squadron 42. Cloud Imperium naj bi beto spočel še letos, a nedavno je razvijalec sporočil, da je bil izid zopet prestavljen.

Chris Roberts je prestavitev sporočil na uradnem forumu in tokrat preprosto ni podal nobenega novega datuma izida, ampak je zapisal, da bo zadeva izšla, ko bo pripravljena. Seveda to ni ravno navdušilo igralcev, ki že več let potrpežljivo čakajo na svoj izvod enoigralskega dela. Prestavljanje izida Star Citizena je še nekako razumljivo, saj gre za ogromen, ambiciozen projekt, ki nam želi predstaviti živeči, večigralski svet. Vendar pa za enoigralski del Squadron 42 takšni izgovori ne veljajo in več kot očitno je, da pri razvoju nekaj ne štima.

Chris Roberts je še zapisal, da so tudi igre kot so Red Dead Redemption 2, The Last of Us Part 2 in Cyberpunk 2077 za svoj razvoj potrebovale več časa kot je bilo sprva planirano, kar je nekako res, a po drugi strani je Star Citizen nedavno presegel 300 milijonov dolarjev nabranega denarja, izid pa je še vedno leta stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime