Lastniki Quest 2 VR naprav so zaradi ukinjenih Facebook računov ostali z dragim obtežilnikom za papir

Ko je proizvajalec VR opreme Oculus najavil, da bodo uporabniki morali za uporabo njihovih prihajajočih izdelkov za prijavo v svoj račun uporabiti Facebook račun, se je širom VR krogov slišalo veliko pritoževanja in ta vik in krik je včeraj dosegel svoj vrhunec.

Na trg so namreč končna prišla VR očala Oculus Quest 2, ki ponujajo brezžično igranje in lepo nadgradnjo ločljivosti v primerjavi s predhodnikom, poleg tega pa zase zahtevajo samo 300 $, kar je hudo privlačna cena za tak sistem. Problem je bil samo eden: za uporabo si se moral v prijaviti s svojim lastnim Facebook računom ali pa tega združiti s predhodnim Oculusovim računom.

Facebook account banned within 10 minutes, reviewed and cannot be reversed. from r/OculusQuest

In novi lastniki naprav so po poročanju spletne strani UploadVR hitro naleteli na ogromne probleme. V nasprotju s splošnim prepričanjem, nima ravno vsak prebivalec Zemlje svojega Facebook računa, zato so morali uporabniki ustvariti novega, samo zato, da bi lahko svoj nov nakup sploh uporabljali. A Facebook je te dni ekstremno pozoren glede ustvarjanja novih in lažnih računov. Pri začetnem postopku verifikacije za vse skupaj skrbi umetna inteligenca, ki pa je po poročanju uporabnikov povsem nepravično ukinila cel kup novih Facebook računov, ki jih je smatrala za lažne. Ustvarjanje novega računa ne pomeni veliko, saj je tudi ta takoj ukinjen ali pa ga sploh ni mogoče ustvariti, saj vam Facebook podeli IP ban.

Uporabniku nato ne preostane drugega kot dodatna verifikacija, kot je pošiljanje slike osebne izkaznice, kar pregleda dejanski človek. A to ne velja za vse in nekateri sploh ne dobijo možnosti dodatne verifikacije, tisti ki pa so med srečneži, ki jim je to omogočeno, morajo čakati po več tednov, preden je njihov račun spet omogočen.

Težav tu še ni konec. Uporabniki poročajo, da je bil njihov Facebook ukinjen potem, ko so tega povezali s svojim Oculus računom. To pomeni, da so izgubili dostop do vse vsebine, ki so jo pridobili na Oculus računu, saj je bil ta ukinjen skladno s Facebookovim. Tako so v sekundi izgubili dostop do vseh kupljenih iger, ki jih zdaj ne morejo igrati niti na starejših Oculus sistemih.

Kupci tako poročajo, da je njihov Quest 2 postal samo 300 $ drag obtežilnik za papir. Kako točno misli zadevo rešiti Facebook ni znano, a ne bi bili presenečeni, če bo nekdo proti njim sprožil eno lepo, mastno skupinsko tožbo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime