Call of Duty: Black Ops Cold War ima ogromne probleme z goljufi, a igra sploh še ni izšla iz bete

Če ste morda mislili, da prihajajoči nov del Call of Duty franšize, Black Ops Cold War, ne bo imel probleme s hekerji in goljufi, potem vam zavidam vašo naivnost. Nova igra je namreč narejena na kodi Modern Warfara, zato hekerji izkoriščajo iste trike za goljufanje kot prej, kar se je pred kratkim pokazalo v odprti beti, do katere imajo dostop vsi igralci.

Problem je celo narasel do te stopnje, da so začeli konzolni igralci izključevati možnost povezovanja s PC igralci na istem strežniku. PlayStation 4 in Xbox One konzole namreč posedujejo zaprt ekosistem, zato razni hekerski prijemi tam ne delujejo.

Na računalnikih pa je situaciji povsem drugačna in kljub temu, da je igra šele v beti, so večigralski obračuni redno prekinjeni z igralci, ki uporabljajo znane zvijače tipa “wallhack” in samodejne merilnike. Spletna stran Eurogamer je na kup zbrala cel kup posnetkov, kjer je več kot očitno, da igralci goljufajo.

The MOST blatant and ridiculous aim hack I’ve EVER seen in a video game 😂 from r/blackopscoldwar

Call of Duty Black Ops Cold War izide 13. novembra in še je čas, da razvijalec Treyarch okrepi svoje večigralske strežnike in prepreči masovna goljufanja, vendar pa bodo zato očitno morali masovno spremeniti svojo spletno kodo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime