Piratom uspelo premagati zadnjo verzijo Denuvo zaščite

Če se morda spomnite, smo nekaj časa nazaj pisali in razmišljali o potencialnem koncu PC piratstva. Zaščita Denuvo je namreč uspešno ščitila cel kup naslovov, ki so tudi več mesecev in celo let po izidu ostali nezlomljeni in zdelo se je, da je morda raznim gusarskim skupinam končno odklenkalo.

Vendar pa očitno hekerji berejo našo stran, saj ni minilo dolgo in piratske skupine so zopet močno udarile po sceni in v samo nekaj dneh zlomile zaščite iger, ki so se dolgo upirale poskusom vdora. Med žrtvami je zagotovo najbolj slaven popularni Death Stranding, ki je varno bival na računalnikih vse od julija. Pirati so med drugim zlomili tudi druge popularne igre, kot sta Total War: Three Kingdoms (izid maj 2019) in Mortal Kombat 11 (izid april 2019), a niso se ustavili samo pri starejših naslovih. Premagani sta bili tudi igri Avengers in Mafia Definitive Edition, kar pomeni, da je bila zlomljena tudi zadnja verzija Denuvo zaščite.

Zanimivo bo videti, ali bodo založniki svojim premaganim igram odstranili zaščito. Treba se je tudi zavedati, da igre kot so F1 2020, Crysis Remastered in Star Wars: Squadrons ostajajo nepremagane, tako da piratske skupine niso izgruntale neke celovite rešitve, ki bi jo lahko uporabili kar na vseh igrah. Koliko so varne prihajajoče igre z Denuvo zaščito bomo videli že danes, ko bo Doom Eternal prejel svoj prvi DLC The Ancient Gods: Part One.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime