AMD se bo pri prodaji grafičnih kartic RX 6000 boril proti preprodajalcem

Morda se tega sploh ne zavedate, a NVIDIA je že nekaj časa nazaj izdala novo serijo grafičnih kartic RTX 3000. Če tega do sedaj niste vedeli, potem se ne obremenjujte preveč, saj je vaše pomanjkanje tega znanja povsem upravičeno. Grafični kartici RTX 3080 in 3090 sta namreč izšli samo na papirju, saj so preprodajalci hitro pokupili vse ponujene primerke in jih zdaj za astronomske cene prodajajo preko Ebaya.

Podjetje AMD s svojim vstopom nove generacije grafičnih kartic pošteno zaostaja za svojim konkurentom, a se ravno zaradi njegovega pomanjkanja zaloge ne obremenjuje preveč. Svojo serijo grafičnih kartic RX 6000, ki bo prva s podporo za ray tracing osvetljevanje, bodo bolj podrobno predstavili 28. oktobra, še pred tem pa so napovedali, da se bodo pri prodaji borili proti preprodajalcem.

Za svoje partnerje so izdali nekaj smernic, ki naj bi zajezile poplavo preprodajalcev in botov. Med drugim priporočajo uvedbo CAPTCHA sistema, omejitev količine izdelkov na eno stranko, rezervacije in ročno pregledovanje vsakega naročila.

Morda bodo te varnostne zahteve bile dovolj, da bo povsem običajen igralec, ki na dan prodaje ne bo divje osveževal strani za nakup, lahko prišel do svojega izvoda sveže pečene grafične kartice. AMD zna na tem mestu dobiti lepo prednost pred konkurentom, saj je NVIDIA že napovedala, da bo pomanjkanje zalog RTX 3080 in 3090 kartic trajalo vse do naslednjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime