Bivši Blizzard veterani so se združili v nov studio z namenom razvoja nove realnočasovne strategije

Pred kratkim smo zapisali vest, da razvijalec Blizzard zaključuje razvoj nove vsebine za svojo igro Starcraft 2, ki je letos dopolnila že svoj 10. rojstni dan. Ta trenutek je zato izkoristila novo nastala razvojna ekipa Frost Giant Studios, ki je včeraj ponosno najavila svoj obstoj, poleg tega pa bo njihova prva igra ravno realnočasovna strategija.

Novi studio sestavljajo bivši Blizzardovi programerji in oblikovalci, ki so si zaželeli svežega izziva. Na vrhu je Tim Morten, ki je bil bivši direktor produkcije pri igrah C&C: Generals in Starcraft 2. Tip torej ima izkušnje, pridružila pa so se mu tudi druga večja imena, kot je denimo Tim Campbell, ki je oblikoval kampanjo za igro Warcraft 3 ter Jesse Brophy, ki je oblikoval umetnost za igro Starcraft 2 in Diablo IV.

Morten je v intervjuju povedal, da je zapustil Blizzard zato, ker je čutil, da je moral za razvoj nove RTS igre preprosto oditi na svoje. Povedal je še, da to ne pomeni, da Blizzarda strategije več ne zanimajo, a da so preprosto trenutno preveč zaposleni z drugimi projekti.

Novi studio je svojo pot začel odlično, saj je iz strani investitorjev že nabral 4,7 milijona dolarjev, nova strategija pa naj bi bila pomemben mejnik na področju e-športa, razvijalec pa naj bi razvil tudi štorijalno kampanjo. Kdaj bo vse to izšlo ne ve nihče, a verjetno je njihov prvi izdelek še leta stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime