Devolver Digital kupil hrvaškega razvijalca Croteam

Hrvaškega razvijalca Croteam poznamo predvsem po njegovi seriji iger Serious Sam ter malce manj po odlični ugankarski igri The Talos Principle. Croteam vse od Serious Sama 3 niso na trg poslali praktično ničesar, to pa se je spremenilo nedavno, ko je po vseh teh letih razvoja vendarle izšel Serious Sam 4.

Ta je bil precejšnje razočaranje. Kritiki so mu podelili slabe do srednje ocene in po praktičnem preizkusu igre moram povedati, da se z njimi strinjam. Serious Sam 4 je s svojo filozofijo ostal v preteklosti in prodaja ni bila ravno rekordna. Čeprav so bile številke igralcev v prvih dneh spodbudne, so te skozi čas padle in glede na SteamDB je včeraj igra nabrala porazno malo igralcev.

Zato novica o nakupu razvijalca iz strani založnika Devolver Digital niti ni preveč presenetljiva. Sicer sta razvijalec in založnik sodelovala že nekaj let, njuno partnerstvo pa se je začelo z izdajo igre Serious Sam 3, se nadaljevalo s predelavo prvih dveh delov Serious Sam franšize in drugih projektov kot so VR predelave, Devolver Digital pa je založil tudi The Talos Principle.

Partnerstvo je bilo sporočeno preko Twitterja, Devolver Digital pa je bil glede Hrvatov poln hvale. A drži se me občutek, da se je Croteam prodal zato, ker druge izbire ni imel. Navsezadnje je razvijalec neodvisen že vse od leta 1992 in skoraj zagotovo ne bi skočili v objem založnika, če bi jim Serious Sam 4 prinesel dovolj denarcev za nadaljnje obratovanje.

No, zdaj lahko razvijalec vsaj končno stopi do razvoja The Talos Principle 2 brez skrbi, da bi jim med izdelavo zmanjkalo denarcev za projekt.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime