Brisanje Facebook računa izbriše tudi vse vaše Oculus nakupe

Facebook je že nekaj časa nazaj na trg poslal naslednjo generacijo brezžičnih VR očal Oculus Quest 2 in čeprav naprava vsebuje impresivne specifikacije ter nizko ceno, je pri njej prisotna tudi ena velika črna pika.

Quest 2 namreč od vsakega uporabnika zahteva prijavo z resničnim Facebookovim računom. Kot smo že poročali, ustvarjanje lažnih računov ne bo neslo vode, saj vam bo platforma hitro blokirala račun in potem se boste znašli v velikih težavah. Quest 2 namreč brez legitimnega Facebookovega računa ne deluje in potem imate na mizi samo drago napravo, ki bo nabirala prah.

Do sedaj smo lahko Oculus naprave uporabljali preko Oculus računa, a Facebook se teh želi znebiti in vse igralce združiti v uporabljanje Facebookovega računa. Vendar pa je tu nastopil še en problem, ki ga je pred kratkim razkrila spletna stran UploadVR. Namreč, če nameravate povezati Oculus in Facebookov račun in se kasneje odločite izbrisati svoj socialni profil, se lahko hkrati tudi poslovite od vseh svojih Oculus nakupov. To ni omejeno samo na Quest 2, ampak tudi na druge VR naprave, kot so Oculus Rift, Oculus Rift S in originalni Quest. Te naprave lahko za zdaj še vedno uporabljate samo preko Oculus računa, a samo do 2023, ko bo prijava s Facebookovim računom obvezna za vse njihove naprave.

Facebook želi na vse pretege prisiliti uporabnike v uporabljanje njihovega družbenega omrežja, saj bodo samo tako lahko od njih nabrali koristne informacije. Kar je naravnost nagnusno in poraja se vprašanje, zakaj proti Zuckerbergu in kompaniji nihče ni do sedaj še stisnil ene sočne tožbe.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!