Cyberpunk 2077 prestavljen na december

Po vseh obljubah in bičanju svojih delavcev v delanje nadur, igra Cyberpunk še vedno ne bo ujela svojega napovedanega datuma izida, ki bi se moral po večkratnih zamudah pripetiti 19. novembra. Razvijalec CD Projekt RED je namreč včeraj preko Twitterja sporočil, da igralce žal čaka še ena prestavitev izida.

Razlog za prestavitev je dejstvo, da namerava razvijalec istočasno igro izdati na trenutni in tudi naslednji generaciji konzol. Čeprav so nam sprva obljubljali, da je ekipa trenutno povsem fokusirana samo na PC ter konzoli PlayStation 4 in Xbox One, so se očitno vmes premislili. Cyberpunk 2077 bo tako na koncu izšel kar na 9 različnih platformah, med katere lahko prištejemo tudi pretočno Google Stadio. Vse to naj bi še bolj pritisnilo na delavce, ki naj bi v enem tednu na službi preživeli tudi do 100 ur.

V uradni Twitter objavi so tudi priznali, da jim je štrene zamešalo tudi delo od doma, prav tako pa so podcenili, koliko dela jih še čaka pred končnim izidom igre. Čeprav je igra že nekaj časa nazaj prešla v “Gold” stanje, ki pomeni, da je igra dokončana in pripravljena na tisk na fizične Blu-ray diske (mimogrede, na PC-ju fizičnih ploščkov ne bo in boste v škatli dobili samo kodo za digitalni prenos igre), razvijalec do izida še vedno dela na “Day 0” popravku. Ta nato v igro vpelje vse tiste manjše popravke in dodatke, ki so bili narejeni do končnega izida. Teh je bilo očitno veliko več, kot pa so sprva načrtovali, zato je bila prestavitev izida neizogibna.

Dobra novica je, da zamuda ne bo tako velika. Novi datum izida je zdaj 10. december, se pa že pojavljajo skrbi, če bo igra res sploh doživela izid letos. To je namreč že tretji letošnji zamik izida te igre, in čeprav se je razvijalec hvalil, da novembrski izid drži kot pribito, na koncu od tega ni bilo nič.

Igralci so seveda razočarani in razvijalec CDPR je že začel prejemati množične grožnje s smrtjo, kar je seveda preprosto nagnusno. Stopite na balkon, vdihnite malce svežega zraka (skozi masko seveda) in se pomirite. November bo naphan z igrami, tako da vaša igričarska knjižnica ne bo samevala, Cyberpunk 2077 pa bo nato lepo popestril božične čase.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime