Red Bull bo zagnal poenostavljen prenos v živo, ki bo novincem omogočil lažje spremljanje League of Legends tekem

Res je, da ešport panoga dnevno pridobiva na veljavnosti in ta napredek smo doživeli tudi v Sloveniji z ustanovitvijo prve slovenske ešportne zveze. Vendar pa pri tem športu že dolgo obstaja velik problem, ki mu preprečuje pridobivanje novih sledilcev in gledalcev.

Gre za razlago pravil pri tekmovanju in kaj za vraga gledalec sploh na zaslonu spremlja. Športi, kot so nogomet, košarka in smučanje, so v tem pogledu dokaj enostavni in novincu lahko takšen šport razložiš v desetih minutah. E-šport je povsem druga zadeva in če hočeš nekega devičnika vnesti v spremljanje tega tekmovanja, potem je bolje, da si rezerviraš en dan samo za razlago. Pa še to je dovolj samo za razjasnitev temeljnih principov.

Tudi Red Bull, ki že dolgo plodno sodeluje v e-športni veji, se zaveda, da je to problem in čeprav svetovna prvenstva v League of Legendsu vsako leto podirajo rekorde v gledanosti, bi bile te številke zagotovo še večje, če bi kdo pri prenosih v živo novincem kdo razložil, kaj trenutno sploh gledajo.

Ravno to namerava storiti Red Bull s svojimi “Red Bull Worlds Simplified” prenosi v živo. V sodelovanje so povabili velika komentatorska imena, kot sta Franke Ward in Tom Deacon, tem pa se bodo pridružili gosti Joseph “Munchables” Fenny, Marc “Caedrel” Lamont, Ciernan “Excoundrel” Lowe in Luciana “AngelArcher” Nadrag, ti pa se bodo gledalcem bolje razložiti trenutno dogajanje na zaslonu. Čeprav je prenos v živo namenjen začetnikom, boste zagotovo tudi veterani izvedeli za kakšen odgovor na vprašanje, ki ga prej niste vedeli.

Prvi poenostavljen prenos v živo boste lahko gledali v soboto ob 10.00, ko se bosta v sklopu Worlds turnirja spopadla kitajski Suning Gaming in korejski favorit Damwon. Tekmo boste lahko gledali na uradnem YouTube ali pa Twitch kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime