Red Bull bo zagnal poenostavljen prenos v živo, ki bo novincem omogočil lažje spremljanje League of Legends tekem

Res je, da ešport panoga dnevno pridobiva na veljavnosti in ta napredek smo doživeli tudi v Sloveniji z ustanovitvijo prve slovenske ešportne zveze. Vendar pa pri tem športu že dolgo obstaja velik problem, ki mu preprečuje pridobivanje novih sledilcev in gledalcev.

Gre za razlago pravil pri tekmovanju in kaj za vraga gledalec sploh na zaslonu spremlja. Športi, kot so nogomet, košarka in smučanje, so v tem pogledu dokaj enostavni in novincu lahko takšen šport razložiš v desetih minutah. E-šport je povsem druga zadeva in če hočeš nekega devičnika vnesti v spremljanje tega tekmovanja, potem je bolje, da si rezerviraš en dan samo za razlago. Pa še to je dovolj samo za razjasnitev temeljnih principov.

Tudi Red Bull, ki že dolgo plodno sodeluje v e-športni veji, se zaveda, da je to problem in čeprav svetovna prvenstva v League of Legendsu vsako leto podirajo rekorde v gledanosti, bi bile te številke zagotovo še večje, če bi kdo pri prenosih v živo novincem kdo razložil, kaj trenutno sploh gledajo.

Ravno to namerava storiti Red Bull s svojimi “Red Bull Worlds Simplified” prenosi v živo. V sodelovanje so povabili velika komentatorska imena, kot sta Franke Ward in Tom Deacon, tem pa se bodo pridružili gosti Joseph “Munchables” Fenny, Marc “Caedrel” Lamont, Ciernan “Excoundrel” Lowe in Luciana “AngelArcher” Nadrag, ti pa se bodo gledalcem bolje razložiti trenutno dogajanje na zaslonu. Čeprav je prenos v živo namenjen začetnikom, boste zagotovo tudi veterani izvedeli za kakšen odgovor na vprašanje, ki ga prej niste vedeli.

Prvi poenostavljen prenos v živo boste lahko gledali v soboto ob 10.00, ko se bosta v sklopu Worlds turnirja spopadla kitajski Suning Gaming in korejski favorit Damwon. Tekmo boste lahko gledali na uradnem YouTube ali pa Twitch kanalu.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PlayStation 5 – konzola, ki se resnično čuti kot skok v naslednjo generacijo

PlayStation 5 je v Evropi izšel nekaj dni nazaj in Evropejci smo se, podobno kot naši Ameriški bratje, spustili v divji boj za izpolnjevanje...

Joker spet živi in sicer v podobi nove revije Jazbina

Ta mesec smo zabeležili že tretje leto, odkar je še svoj zadnji vzdih vzela slovenska revija Joker. Ta računalniški zabavnik je pridno izhajal že...

Call of Duty 1 e-športna scena je v Sloveniji še vedno živa

Prvi Call of Duty je danes star že 17 let in nedavno izdani Cold War je povsem drugačen od tiste prve igre, ki jo...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!