Sony je v prvih 12 urah predprodaje prodal več PlayStation 5 konzol kot pa v prvih 12 tednih PlayStationa 4

Če ste morda eden tistih junakov, ki zaradi koronavirus krize še ni ostal brez prihodkov in je dejansko prihranil dovolj denarja za nakup kakšne nove tehnološke igračke, potem vam zagotovo po licu zdaj polzijo težke solze.

Namreč te dni je zahteva po takšnih izdelkih rekordna in težave z zalogo lahko čutimo povsod. Nvidia je izdala novo serijo grafičnih kartic RTX 3080 in 3090, a do teh so se dokopali samo tisti največji srečneži in preprodajalci robe na Ebayu. Enaka usoda je doletela predprodajo obeh konzol naslednje generacije, Sony pa je v nedavnem intervjuju prvič malce bolj podrobno razjasnil prodajne številke.

V intervjuju za spletno stran Reuters je predstavnik Sony gaming divizije povedal, da je predprodaja presegla vsa njihova pričakovanja. Samo v ZDA so v prvih 12 urah prodali takšno količino PlayStation 5 konzol, za katero je PlayStation 4 potreboval 12 tednov. Predstavnik Sonyja je še opozoril, da sicer podjetje dela vse v svoji moči, da bi zadostilo potrebam, a vseeno ni nujno, da bodo vsa prednaročila izpolnjena na dan izida.

Podobna situacija se dogaja tudi na Microsoftovi strani, saj se Xbox Series X konzola dobro prodaja tudi v regijah, kjer ponavadi prodaja ni bila dobra. Microsoft kakšnih uradnih številk pri prodaji ni razodel, a te so zagotovo višje kot pa pri njihovi prejšnji konzoli.

Zahteva po konzolah se ne bo kmalu zmanjšala, saj koronavirus krize še nekaj časa ne bo konec in igre niso postale samo portal za pobeg v drug svet, ampak tudi prostor za druženje, saj je igranje večigralskih iger danes lažje kot kadarkoli prej. Prodaja bo enkrat zagotovo upadla, a to se zagotovo ne bo zgodilo še nekaj časa, do takrat pa se bo za kakšen nov tehnološki izdelek treba prekleto potruditi in hkrati imeti nekaj sreče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime