Grozljivka P.T. je dobila še eno predelavo, tokrat v pogonu DOOM

Grozljivka P.T. je bila kratki demo, ki pa je svoje okove že davno presegel. Bil je to genialen marketinški trik, saj so igralci lahko našli ta skrivnostni demo, ki se je pojavil iz praktično nikjer. Igralci po celem svetu so reševali njegovo igralno zanko, ki je bila v bistvu sestavljena samo iz enega in istega sprehajanja skozi hodnik, le da je okolica ob vsakem sprehodu malce spremenila vsebino, hkrati pa se je za vašimi petami začel poditi zloben duh. Igralci, ki jim je uspelo zadevo preigrati do konca, so bili nagrajeni z napovednikom, ki je napovedal polno igro Silent Hills.

Žal se je takrat založnik Konami zaradi neznanega razloga odločil razdreti projekt in je šel celo tako daleč, da je demo umaknil iz PlayStation trgovine. Zdaj se konzole, ki imajo nameščen P.T., na Ebayu prodajajo za visoke številke, igralci pa se bodo za vedno spraševali, kakšen bi bil končni projekt.

P.T. ni nikoli uradno izšel za PC, a to ne pomeni, da ga ni možno igrati. Čez čas se je pojavilo že veliko neuradnih predelav, od katerih je bila najbolj impresivna tista, spočeta v Unreal Engine pogonu. Zdaj smo dobili še eno predelavo, ki pa tokrat nosi malce drugačno podobo, saj je bila narejena v DOOM motorju.

Če ste zdaj pomislili, da boste v roke vzeli veliko strojnico in se odpravili v lov za duhovi, potem boste razočarani. P.T. je bil namreč narejen v pogonu GZDoom, ki nosi ostarelo, retro podobo. A ravno zato je GZ P.T., kakor se projekt uradno imenuje, nekakšna posebnica. Spomni namreč na tiste strašljivke tipa Resident Evil 1 in Silent Hill 1, ki niso imele čudovitih tekstur, a arhaična grafika je prinesla prav posebno sorto groze – takšno, kjer moramo pomanjkljivosti zapolniti z našo domišljijo.

Razvijalec Andrea Gori je predelal celotno izkušnjo, tako da se boste lahko skrivali pred strašljivim duhom, poslušali jokanje zapuščenega dojenčka in gledali groteskno zapuščino v umivalniku. Torej, prav vse, kar je ponujal P.T.

Za igranje obiščite naslednjo povezavo, kjer si modifikacijo lahko prenesete povsem brezplačno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime