Skupina oboževalcev dela na ogromni posodobitvi za igro Silent Hill 2

Spletna stran Gamespot je pred kratkim na intervju dobila enega od članov ekipe, ki je leta 2002 delal na predelavi igre Silent Hill 2 za PC. Razvojna ekipa naj bi imela za predelavo samo 6 mesecev časa in zaradi tega je bil končni izdelek sicer funkcionalen, a mu je manjkalo kar precej stvari, ki so dejansko vplivale na igralno izkušnjo.

Za igranje Silent Hill 2 se je tako dolgo priporočalo, da se PC igralci poslužijo emulatorja za PlayStation 2 in tam preigrajo igro. Ta verzija je namreč vsebovala boljšo zvočno podobo ter naprednejšo meglo, kar pri tako atmosferični igri kot je Silent Hill 2 nosi pomembne posledice.

K sreči pa zatekanje emulatorjem ni več potrebno. Skupina oboževalcev namreč že nekaj časa dela na svoji predelavi Enhanced Edition, ki vse dobrote iz PS2 različice prenese tudi na računalnike.

Mod je že na voljo za prenos na uradni strani, ustvarjalci pa pridno dodajajo nove lastnosti. V zadnji posodobitvi so dodali možnost 3D pozicijskega zvoka, izboljšali grafično podobo nekaterih predmetov, dodali glajenje SMAA glajenje robov, nadgradili meglo ter odpravili en kup hroščev, ki jih morda ob prvem igranju sploh ne bi opazili.

Silent Hill 2: Enhanced Edition je tako modifikacija, ki je priporočljiva tudi za veterane igre. Žal pa se tu pojavi problem, saj igre za PC ni mogoče kupiti preko uradnih kanalov. Konami je nedolgo nazaj omogočil prodajo četrtega dela na GOG trgovini, a dvojka takšne sreče še ni imela. Za igranje modifikacije se morate tako odpraviti na iskanje fizične kopije po Amazonu ali pa si na glavo obesite piratski klobuk in zaplavajte v torrent vode.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime