Gabe Newell bo v vesolje izstrelil vrtnega palčka

Gabe Newell, vrhovni vladar razvijalca Valve in oče digitalne trgovine Steam, te dni preživlja na Novi Zelandiji, kamor se je preselil že na začetku pandemije. To se je izkazalo za hudo pametno potezo, saj na njegovih rojstnih tleh ni trenutno nič kaj preveč prijetno: koronavirus se je razpasel že povsod, nocoj pa bodo tudi znani rezultati naslednjega ameriškega predsednika, kar bo zagotovo pustilo novo opustošenje po ulicah.

Skratka Gabe se ima na Novi Zelandiji prav lepo in tej državi je že izkazal hvaležnost in priredil večji festival, ki je bil brezplačen za vse udeležence, sedaj pa želi še bolj na široko odpreti denarnico preko posebnega dogodka, ki bo navdušil zlasti Half-Life igralce.

Kaj za vraga ima pri tej novici potem vrtni palček? Odgovor se skriva v igri Half-Life 2: Episode 2. V tej igri so igralci odkrili, da če v roke vzamejo vrtnega palčka, ki je dobil ljubkovalni naziv Gnome Chompski, in ga zvlečejo skozi vse stopnje ter ga na koncu posadijo v raketo in pošljejo v vesolje, potem bodo na koncu nagrajeni s prav posebnim dosežkom Little Rocket Man.

Gabe je vzel ta koncept in ga prenesel v resnično življenje. Tako se je povezal s podjetjem Wellington’s Weta Workshop, ki je poskrbelo za maske in posebne učinke v trilogiji Gospodarja prstanov in ti so izdelali čisto pravega, 150 mm visokega Gnome Chompskega, ki je bil oblikovan iz titana. Tega bodo nato posadili v raketo podjetja Rocket Lab in dvojec bo skupaj zaplaval v vesoljsko črnino. Resnični namen rakete je sicer dostaviti 30 satelitov, naš vrtni palček pa si bo samo izposodil vožnjo. Ko bo tovor dostavljen, se bo raketa obrnila nazaj proti Zemlji in bo med padanjem povsem izgorela, kar pomeni, da Chompski ne bo imel ravno veliko možnosti za preživetje.

Celoten podvig ima dobrodelno noto. Izstrelitev rakete bomo namreč lahko spremljali v živo, Gabe pa bo v imenu vsakega gledalca doniral 1 dolar pediatrični kliniki v Novi Zelandiji.

Izstrelitev rakete lahko pričakujemo od 16. novembra dalje, v časovnem oknu dveh tednov. Za bolj natančen in posodobljen čas se obrnite na uradno stran, prenos v živo pa boste gledali na uradnem YouTube kanalu Rocket Laba.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime