Prihajajoči RPG Godfall bo imel kar visoke strojne zahteve – potrebovali boste vsaj 12 GB pomnilnika

Igralci so se čudili RPG igri Godfall vse odkar so videli njen prvi video. Razvijalec Counterplay Games je namreč ponosno najavil, da je bila ta igra razvita specifično za konzolo PlayStation 5 in zato lahko od nje tudi pričakujemo grafično podobo nove generacije.

Godfall vsekakor je barvit in po napovednikih sodeč se bomo veliko pretepali v okolici, ki bo v sebi držala kar veliko morskega življa. A ne morem mimo tega, da je podoba precej zmedena. Ob vsem bliskanju, skakanju in ostri barvni paleti že malce težko ločiš nasprotnika od okolice, saj se oba zlijeta v eno. Upam, da bo končni rezultat artistično bolje udejanjen, saj mi tole ne vzbuja ravno veliko upanja.

Boste morali pa vse to grafično lepoto drago plačati s svojo strojno opremo. Razvijalec je namreč včeraj zapisal uradne sistemske zahteve, ki jih je razdelil na minimalne in priporočljive in te so hudo zahtevne. So tudi pomanjkljive, saj denimo ne vemo, kakšno količino prostora namerava zasesti Godfall in kakšne sličice in ločljivosti lahko pričakujemo. Razvijalec je naknadno na Redditu zapisal, da pri priporočljivih zahtevah lahko pričakujemo igranje v ločljivosti 1080p in 60 sličicah na sekundo. Poleg tega boste morali držati stalno povezavo na internet, pa čeprav je tole enoigralski naslov.

MINIMALNE ZAHTEVE

  • OS: Windows 10
  • Procesor: AMD Ryzen 5 1600 ali Intel Core i5-6600
  • Grafična kartica: AMD Radeon RX 580 8 GB ali Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB
  • Pomnilnik: 12 GB

PRIPOROČLJIVE ZAHTEVE

  • OS: Windows 10
  • Procesor: AMD Ryzen 5 3600 ali Intel Core i7-8700
  • Grafična kartica: AMD Radeon 5700 XT 8 GB ali Nvidia GeForce GTX 1080Ti 11 GB
  • Pomnilnik: 16 GB

Kot vidite, zahteve niso majhne in če ste zadnja leta životarili z 8 GB pomnilnika, potem je napočil čas za nadgradnjo. Če morda iščete povsem svež PC za minimalno količino denarja pa si lahko ogledate naš cenovno ugoden in zmogljiv HOPsi računalnik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime