Call of Duty: Black Ops – Cold War pred izidom drastično zmanjšal potrebo po disku

Ah, ta Call of Duty in njegove potrebe po velikosti. O tem, da sodobni Call of Duty naslovi goltajo gigabajte podatkov, smo zapisali že več novic in založnik Activision je šele pred kratkim PC igralcem omogočil, da pri namestitvi namestijo samo posamezne module igre in tako drastično prihranijo na prostornini diska.

Tudi prihajajoči Black Ops Cold War je sprva grozil z nenormalno veliko potrebo po disku. Za običajno polno namestitev je zahteval 175 GB, če pa bi želeli temu dodati še 4K teksture, pa se je obseg povečal kar na 250 GB.

K sreči se je Activision premislil in v nedavnem blog prispevku so zapisali podrobnosti glede predčasne namestitve igre, zraven pa so razjasnili potrebe po disku. In te so po novem veliko bolj razumevajoče:

  • Polna igra z Ultra nastavitvami – 125 GB prostora
  • Polna igra brez Ultra tekstur – 82 GB
  • Samo večigralstvo – 35 GB

Kakor vidite boste po novem morali za igro rezervirati precej manj prostora kot pa prej. Seveda se bodo te velikosti čez čas napihnile, saj bo igra dobivala novo vsebino in razširitve, a za začetek so te velikosti dobra podlaga.

Call of Duty: Black Ops – Cold War izide 13. novembra, še pred tem pa boste lahko igro prednaložili na svoje diske. Na PlayStation 4 on Xbox One konzolah boste to lahko naredili že jutri ob 6.00 zjutraj, na PC-ju pa boste morali počakati do 10. novembra ob 19.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime