Sam & Max bosta dobila predelavo iz strani originalnih razvijalcev

Sam & Max je serija ugankarskih iger, ki je svoje življenje začela davnega leta 1998. Nato je licenco v roke dobil razvijalec Telltale Games, ki je nato leta 2006 izdal Sam & Max Save the World. To je bila v bistvu ena sezona, ki je bila sestavljena iz večih epizod, tej pa so nato sledile še dve sezoni.

Telltale Games se je nato osredotočil na izdelavo drugih epizodnih iger, med katerimi je postala najbolj slavna The Walking Dead. Razvijalec si je nato nabral preveč projektov in je tako pred dvema letoma neslavno bankrotiral praktično čez noč.

Naveza psa in zajca je tako ostala pozabljena, vendar pa z njo še ni konec. Nedolgo nazaj je bilo najavljeno delo na VR igri, včeraj pa je bila najavljena predelava prve sezone Sam and Max Save the World Remastered. Na njej dela razvijalec Skunkape Games, ki je sestavljen iz bivših Telltale Games veteranov. Ti pravijo, da ne bo šlo za popolno predelavo, saj bodo stopnje ostale praktično enake, le da bodo dobile nekaj manjših popravkov kamere.

Remastered pa bo prinesel cel kup izboljšav na tehničnem področju. Vnesena bo podpora za kontrolerje in višje ločljivosti, poleg tega pa bo tudi izboljšana podoba karakterjev. Veselimo se lahko tudi novih lokacij, boljše zvočne podobe in predelano podajanje zgodbe, ki bo sedaj videti kot kohezivna celota in ne samo kot epizode, ki so med sabo povezane s štorijo.

Sam and Max Save the World Remastered izide 2. decembra 2020 na GOG in Steam platformah. Kupci originalnih iger boste deležni 50 % popusta, ki ga boste lahko unovčili na naslednji povezavi. O predelavi 2. in 3. sezone za zdaj ni informacij in razvijalec verjetno s predelavo prve testira vode, če je morda dovolj zanimanja za predelavo vseh nadaljnjih sezon.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime