Baldur’s Gate in Icewind Dale igri bosta dobili pošteno posodobitev

Razvijalec Beamdog je leta 2012 na svet spravil predelavi legendarnih RPG iger Baldur’s Gate in Icewind Dale in s tem pošteno razburkali pristaše igranja domišljijskih vlog. Nekateri so njihovo potezo pozdravljali, saj se za igranje teh klasik ni bilo več treba zatekati k popravkom iz strani skupnosti, spet drugi so bili jezni, ker je Beamdog v igro dodal nekaj svoje vsebine, ki ni bila ravno na nivoju in s tem so skrunili ta dva igričarska dragulja.

Razvijalec je od takrat predelal tudi igro Neverwinter Nights, po vseh teh letih pa se zopet vrača v Baldur’s Gate in Icewind Dale, saj trenutno dela na ogromni posodobitvi 2.6. Kaj jih je spodbudilo v delanje popravka ni znano, a zagotovo je imel pri tem roke prihajajoči Baldur’s Gate 3, ki je nedolgo nazaj izšel v načinu Zgodnjega dostopa. Igralci verjetno želijo zopet preigrati začetne igre in to je bil dovolj velik razlog, da se je Beamdog odločil na njih nanesti svežo plast barve.

Popravek 2.6 bo prinesel cel kup uravnoteženj igralnih razredov in urokov ter orožij. Poleg tega se bodo spremembe zgodile tudi na tehnični strani, saj bo izvršna datoteka po novem 64-bitna, večigralstvo bo izboljšano in iskanje poti karakterjev ne bo več povzročalo živčnih zlomov.

Posodobitev je seveda brezplačna za vse lastnike originala, omogočeno pa je že beta testiranje. Na Steamu se do tega dokopljete tako, da na igri v knjižnici izvršite desni klik, izberete “Properties” in pod “Betas” razdelku izberete možnost “Road to 2.6.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime