Po spletu so zaokrožili lažni posnetki goreče konzole Xbox Series X

Nova generacija konzol je uradno zunaj. No, vsaj Microsoft je dva dni nazaj v trgovine poslal svoji konzoli Xbox Series X in S, medtem ko bo Sony danes na ameriški trg spustil PlayStation 5.

Kot pri vsakem novem tehnološkem izdelku so se na spletu pojavili prvi primerki nedelujočih Xbox Series X konzol. To je pri splavitvi nove generacije konzol nekaj običajnega, saj bo vsaka tehnična zadeva, ki se proda v milijonih primerkih, vsebovala nekaj okvarjenih enot. Sicer je Microsoft leta nazaj s splavitvijo konzole Xbox 360 v tem oziru pretiraval, saj je bil tam odstotek pokvarjenih enot bil nenormalno velik in nekateri še danes z zadržanim dihom omenjajo besedno zvezo “Red Ring”.

Stranke so začele poročati o raznoraznih težavah. Nekaterim se konzola ni želela prižgati ali pa se je nenapovedano ugasnila. Pri nekaterih so se igre neprestano rušile ali pa je grafični čip konzole začel na ekran metati grafične artefakte. Bolj pogost zaplet je bil okvarjen optični pogon, ki ni želel požirati ploščkov.

Could not wait to get him to fire this up, then I heard this. 😭🤬(Sound on) from r/XboxSeriesX

Po spletu pa se je hitro razširil še en posnetek, ki prikazuje Xbox Series X sredi dnevne sobe, iz njegovega vrhnjega dela pa se kadi dim. Takšnih posnetkov je več in med igralci se je razširil strah, da zna nova konzola celo zagoreti, kar bi bilo seveda zelo nevarno.

Zdi pa se, da je bil vse skupaj nateg. Kadeče konzole naj bi bile posledica šaljivcev, ki so na vrh konzole izpihnili vape dim, kar je nato ustvarilo prepričljivo sliko kadečega se dimnika. Seveda je bilo to dovolj, da so začele potencialne stranke masovno klicati Microsoft in ta je bil primoran preko Twitterja opozoriti igralce, naj ne pihajo vape dima v svoje nove konzole. Ne da je to samo trapasto in morda tudi škoduje kompaktno stisnjenim komponentam, s tem so tudi kanali podpore zabasani z neumnimi vprašanji, namesto da bi bili ti odprti za tiste stranke, ki imajo legitimne težave.

Mimogrede, tudi mi smo pridobili svojo Xbox Series X konzolo, tako da lahko v kratkem pričakujete video razpakiranja in za zdaj se zadeva še ni vžgala (*potrka po lesu).

Posodobitev: govorili smo prehitro, tole je rezultat naše konzole v akciji. Čas za reklamacijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime