Amazon razočaral prednaročnike konzole Xbox Series X – nekateri bodo prejeli pošiljko šele konec leta

Včeraj se je zgodil pomemben dogodek, saj se je uradno začel obstoj nove generacije konzol. Microsoft je namreč uspešno splavil svoji konzoli Xbox Series X in S, kar je v nemirnem letu 2020 vsekakor dosežek, vreden čestitk.

Seveda pa brez zapletov ni šlo, saj je bil letos vsak večji tehnični izdelek razprodan takoj. To se je zgodilo pri grafičnih karticah RTX 3080 in 3070 ter pri prednaročilih konzole PlayStation 5. Da bi bil Xbox Series X pri temu izjema je bilo zato nerealistično pričakovanje.

Zaloga je v trgovinah hitro pošla, na dan izida pa so neprijetno presenečenje doživeli tudi tisti, ki so konzolo uspešno prednaročili na Amazonu. Trgovski gigant je svojim strankam v Združenem kraljestvu sporočil, da konzole žal ne bodo dobili na dan izida, kot je bilo sprva oglaševano. Počakati bodo morali nekaj dodatnih dni, kar je zagotovo komu pokvarilo načrte.

Pri Američanih je še huje. Tam je Amazon strankam sporočil, da bodo igralci morali zaradi nenormalne zahteve po konzoli počakati na novo zalogo. Tako se zna njihovo čakanje zavleči vse do 31. decembra, kar je praktično že skoraj dva meseca zamude po originalnem datumu izida.

Vendar bi lahko bilo še slabše, saj nekateri konzole sploh ne morejo kupiti nikjer. Amazon.de in Amazon.co.uk sta ostala brez Xbox Series X in S konzol, v Sloveniji pa dejansko imamo nekaj zaloge. Mimovrste trenutno drži tako X kot tudi S modele in to celo za normalne ceni.

*Posodobitev: ni minila ura od objave in že je Xbox Series X izginil iz Mimovrste ponudbe. K sreči si boste lahko konzolo sposodili v trgovini EIGRE.si, tam pa si bo moč izposoditi tudi konzolo PlayStation 5, ko bo ta končno prispela v Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime