The Last of Us in God of War 3 sta na PlayStation 3 emulatorju videti čudovito

Nekaj dni nazaj smo pisali o čudoviti nadgradnji igre God of War 2, ki je v PC emulatorju za PlayStation 2 dobila povsem novo življenje. Res je neverjetno, kako lahko višja ločljivost in boljše osvetljevanje povsem prerodita sicer grafično hudo zastaran naslov.

Tudi PlayStation 3 ima svoj emulator, ki se imenuje RPCS3, ta pa vsak dan pridobiva nove optimizacije. Preko njega lahko na PC-ju igramo že cel kup PS3 iger, a tisti največji naslovi potrebujejo dodatno optimizacijo. Eden od teh je originalni The Last of Us, ki je imel tudi na konzoli velike težave pri ohranjanju stabilnih 30 sličic na sekundo, saj je ubogo drobovje konzole pripeljal do limita.

RPCS3 je zdaj napredoval do te mere, da je v The Last of Us odstranil tiste največje grafične napake in igro lahko že skoraj poganja pri tekočih 30 sličicah na sekundo. Potrebno je še nekaj dela, saj so bili ti rezultati doseženi na procesorju Intel i9 9900K, ki je tekel pri frekvenci 5.0 Ghz, tako močnih procesorjev pa nimajo ravno vsi.

Emulator je pošteno napredoval tudi v drugih igrah. God of War 3 še ni dosegel 60 sličic na sekund, a če se sprijaznite s poganjanjem na 30 fps, potem lahko že zdaj preigrate igro od začetka do konca. Tudi Grand Turismo 5 je dobil svoj delež optimizacij in razvijalec mu je odklenil mejo števila sličic na sekundo, tako da lahko zdaj uživate v veliko bolj tekoči izkušnji, kot pa jo je ponujala originalna konzola.

RPCS3 emulator je na voljo na naslednji povezavi. Za izkoristek teh popravkov, ki jih vidite v zgornjem posnetku, znotraj emulatorja kliknite razdelek “Manage” in potem izberite popravke pod “Game Patches”. Seveda imejte v mislih, da ta emulator potrebuje vsaj kolikor toliko novejši računalnik, priporočljivo pa je tudi, da vsebuje NVIDIA grafično kartico. Za to nalogo je naš HOPsi računalnik več kot priročen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime