God of War 2 lahko igramo na PC-ju v 4k ločljivosti z ray tracing učinki in je videti naravnost čudovito

Emulatorji na PC-ju so čudovita stvar, saj igralski skupnosti omogočajo, da starejše igre ne umrejo in so ohranjene v nekakšnem digitalnem arhivu. Vzemimo za primer kakšen Silent Hill 2, ki ga denimo sploh ni mogoče kupiti in če držite PlayStation 2 kopijo in vam konzola nenadoma umre, potem lahko plošček z igro postavite samo še na polico za dežurni predmet nabiranja prahu. Vendar pa lahko zahvaljujoč emulatorju plošček z igro prekopirate na računalniški disk in igranje brezskrbno nadaljujete na PC-ju.

Še ena velika prednost emulatorjev pa je ta, da ti niso zaprti v neko šibko strojno drobovje, ampak za njimi tikajo močni procesorji in grafične kartice. To pomeni, da lahko igro poženete v višji ločljivosti in sličicah na sekundo kot na originalni konzoli, kar mnogokrat dostavi povsem drugačno izkušnjo.

Takšnih ponovnih rojstev iger smo imeli v preteklosti že cel kup in morda najbolj popularen primer je Zelda: Breath of the Wild, ki jo lahko uradno igramo samo na konzoli Nintendo Switch, ki ima svoje odlike, a bolj šibke strojne mišice. Ko igro enkrat vklopimo v emulator Yuzu pa igra lahko zadiha s polnimi pljuči in igranje v 4K ločljivosti pri 60 sličicah sekundah je nedvomno superiorna izkušnja.

Vendar pa je Zelda novejši naslov. Je možno takšno magijo ustvariti tudi na starejših igrah? Seveda se da in to je nedavno dokazala igra God of War 2, ki je leta 2007 izšla za konzolo PlayStation 2.

YouTuber Sanadsk je v zgornjem primeru za igranje uporabil emulator PCSX2, v njem ločljivost nastavil na 4K ter zraven še dodal modifikacijo “Marty McFly” Glicher Reshade Ray Tracing, ki v igro vpelje ray tracing osvetljevanje.

Končni rezultat je naravnost čudovit, in čeprav ray tracing na nekaterih mestih pretirava (kamni ne bi smeli biti tako svetleči), gre vseeno za hudo impresivno nadgradnjo, ki bi jo lahko prodajali tudi pod cenovno nalepko.

Če se vam morda ne da čakati na naslednji uraden God of War naslov, potem je morda zdaj čas, da si ogledate začetke serije. Mimogrede, Sony je zgodnje God of War igre predelal tudi za konzolo PlayStation 3. Tudi za to obstaja emulator imenovan RPCS3, ki si ga lahko prenesete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime